Vágólapra másolva!
A legutóbbi névsort tekintve hét helyen változtatott kerete összetételén Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a továbbjutásért nagy harcot folytató nemzeti együttes még hátralevő két vb-selejtezője előtt.

A játékosként világbajnok klasszis szakvezetőként kevésbé jeleskedik, az újabb selejtezők előtt ismét változtat keretén. Az Ecuadortól, Brazíliától és Paraquaytól elszenvedett vereségek nyomán megvált többek között Fernando Gagótól, Javier Zanettitől, Maxi Rodrigueztől és Nicolas Burdissótól, a Peruval és Uruguayjal vívandó októberi döntő csatákra viszont behívta - méghozzá első alkalommal - Gonzalo Higuaínt, a Real Madrid támadóját, s példának oláért bizalmat szavazott a Benficában játszó, középpályás Pablo Aimarnak is.

A dél-amerikai vb-selejtezős csoportból az első négy jut ki a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra automatikusan, míg az ötödik külön párharcra kényszerül a még kiadó egy helyért a CONCACAF zóna negyedik helyezettjével. A korábbi kétszeres vb-aranyérmes Argentína, amely 1970 óta nem hiányzott a világbajnoki mezőnyből, jelenleg éppen az ötödik pozíciót foglalja el, s megeshet vele a szégyen, hogy nem lesz ott a jövő évi futballcsúcson.

A csoport állása az október 10-i és 14-i zárókörök előtt:
1. Brazília 33 pont - már vb-résztvevő
2. Paraguay 30 - már vb-résztvevő
3. Chile 27
4. Ecuador 23
5. Argentína 22
6. Uruguay 21 (26-18)
7. Venezuela 21 (22-27)
8. Kolumbia 20
9. Bolívia 12
10. Peru 10