Vágólapra másolva!
Dick Advocaat a tervezettnél korábban, már a jövő hónaptól munkába áll a balga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. A lengyel nemzeti csapat irányításával Stefan Majewskit bízták meg.

Dick Advocaat elődje, az ideiglenesen kinevezett Frank Vercauteren a világbajnoki selejtező-sorozatban elszenvedett vereségek miatt mondott le a múlt héten.

Advocaat kétéves szerződése eredetileg januártól lépett volna életbe, a holland szakvezető azonban már nem irányítja a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató orosz Zenit együttesét, Vercauteren lemondásával pedig minden akadály elhárult az érkezése elől.

A belga válogatott legutóbb 2-1-es vereséget szenvedett Örményország együttesétől, és már biztosan nem lehet ott a jövő évi dél-afrikai vb-n. Az együttes legközelebb október 10-én lép pályára, amikor is Brüsszelben fogadja a török alakulatot.

Lengyelországban Stefan Majewskit nevezték ki szövetségi kapitánynak, megbízatása a selejtező-sorozat végéig szól. Majewski elődjét, a holland Leo Beenhakkert a múlt héten menesztették, miután a csapat 3-0-ra kikapott Szlovéniától, és ezzel végleg eldőlt, hogy nem lehet ott a 2010-es dél-afrikai vb-n.

Az 53 esztendős Majewski játékosként két világbajnokságon szerepelt, és az 1982-es tornán bronzérmes lett a válogatottal.