Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi eljárást indított Emmanuel Adebayor, a Manchester City labdarúgója ellen. A csatár legalább hárommeccses eltiltásra számíthat.

A togói csatár hétvégén volt csapata, az Arsenal elleni találkozón megtaposta Robin van Persie-t - aki az eset nyomán fejsérülést szenvedett -, továbbá gólját követően hergelte az Ágyúsok szurkolóit, akiket annyira megvadított ezzel, hogy csak a rendőrök és biztonságiak tudták őket helyükön tartani, de így folyamatosan dobálóztak a pályára.


A szövetség közlése szerint elsődlegesen a taposásért kell felelnie Adebayornak, mert tettéért piros lap járt volna. A fegyelmi testület ülésén ugyanakkor gólöröme is napirendre kerül, ugyanis kirívóan sportszerűtlenül viselkedett, s ezzel rendbontást okozott.

Ha Adebayort megbüntetik a fejrúgás miatt, akkor három meccsre tiltja el az FA - és akkor ki kell hagynia a vasárnapi, Manchester United elleni derbit -, ám ha a sportszerűtlen viselkedését is elítéli a fegyelmi bizottság, akkor még több meccses eltiltást kaphat. A csatár szerdán este hét óráig reagálhat a szövetség vádjaira, ám az angol sajtó szerint a hárommeccses eltiltás szinte biztos. A meccs játékvezetője jelezte: azért nem kapott piros lapot Adebayor, mert ő nem látta az esetet.

A találkozót 4-2-re a Manchester City nyerte, többek között éppen az Arsenaltól nyáron megszerzett Adebayor remeklésével.