Vágólapra másolva!
Az Újpest-drukkerek által gólja után hazaárulónak titulált Székely Jánost, a román Steaua futballistáját hiába próbálták szóra bírni az újságírók a mérkőzést követően, ő csak egy román tévécsatornának és egy magyar honlapnak nyilatkozott. A Steaua sajtófőnöke az [origo]-nak azt mondta, a játékos maga kérte, hogy ne keressék a meccsel kapcsolatban. Székely az NB1.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy magyar neve ellenére románnak vallja magát.

A Steaua keretében két magyar nemzetiségű futballista található Bikfalvi Erik és Székely János személyében, mindketten pályára léptek a Szusza-stadionban rendezett visszavágón.

Bikfalvit a szünetben sérülés miatt lecserélték, Székely azonban végig a pályán volt, és ő szerezte az 58. percben a Steaua első gólját, amely tulajdonképpen eldöntötte a párharc sorsát.

Az Újpest-drukkerek a gól után lehazaárulózták Székelyt, aki egyébként a meccs közben a hazaiak kispadjával is összeszólalkozott. A 26 éves középpályás a lefújás után a meccset közvetítő Digisport román stábjának és az NB1.hu munkatársának nyilatkozott, utóbbinak azt mondta: "Székelynek hívnak, de román vagyok".

Az [origo] szerette volna megszólaltatni Székelyt a meccsel kapcsolatban, de Catalin Fainisi, a Steaua sajtófőnöke megkeresésünkre azt felelte, a játékos kérte, ne keressék. Salamon Márton László, a bukaresti Új Magyar Szó felelős szerkesztője is megerősítette, hogy Székely az említett két sajtóorgánum kivételével senkinek nem nyilatkozott.