Vágólapra másolva!
Az esküdtszék ártatlannak találta pénteken Steven Gerrardot, az FC Liverpool válogatott futballistáját, akinek garázdaság miatt kellett bíróság elé állnia.

"Elégedett vagyok az ítélettel és örülök, hogy túl vagyok ezen az egészen. Mostantól csak a következő szezonra akarok koncentrálni" - mondta az ítélethirdetés után Gerrard.

A 28 éves csapatkapitány decemberben, Southport egyik mulatójában ünnepelte barátaival, hogy két góllal vette ki részét a Newcastle-ban aratott 5-1-es diadalból. A szórakozóhelyen dulakodás tört ki, amelyben megsérült a klub lemezlovasa, Marcus McGee.
Gerrardot előállították, majd előbb bántalmazással, később pedig garázdasággal vádolták. Ő végig ártatlannak vallotta magát, azt mondta, önvédelemből ütött, és ezt a védekezést az esküdtszék elfogadta.
A biztonsági kamera felvételein az látszott, hogy Gerrard és társasága sört iszik és táncol különböző rigmusokat énekelve. A gond akkor kezdődött, amikor éjjel kettőkor a focista más zenét kért. David Turner ügyész verziója szerint Gerrard elvesztette a fejét, miután a DJ elutasította a kérését, sértődötten kiviharzott a teremből. A felvételek alapján hét perccel később visszajött, 23 másodpercig beszéltek, azután Gerrard három ütést mért McGee-re.

Gerrard viszont azt vallotta eskü alatt, hogy a lemezlovas obszcén szavak kíséretében elzavarta őt onnan. Pár percet veszekedtek, ő elment, majd hét perccel később visszament a barátai tanácsa ellenére, hogy elsimítsa a dolgokat, mert nem akar rossz szájízzel szórakozni menni.

"Megkérdeztem tőle mi a baj a zenegéppel és miért beszél így velem, mire villámgyorsan leugrott a bárszékről és az arcomba hajolt. Tényleg azt hittem, hogy nekem fog esni, ezért önvédelemből elkaptam a pulóverét, amikor felém indult, és kétszer vagy háromszor megütöttem. Sajnálom az egész incidenst." - mondta a bíróságon Gerrard.