Vágólapra másolva!
A Juventusnál a szezon vége óta az egyik állandó átigazolási téma David Trezeguet lehetséges távozása. A francia csatár, aki a klub történetének legeredményesebb légiósa, az előző idényben kevés játéklehetőséget kapott: a bajnokság első felében sérülés miatt nem játszott, majd felépülése után nem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe.

Ennek megfelelően a legtöbb forrás biztosra vette, hogy a nyáron elhagyja a Juvét, és több egyesülettel is kapcsolatba hozták (FC Barcelona, Olympique Lyon, Manchester City), ám Trezeguet ennek ellenére Torinóban kezdte el a felkészülést.

A legfrissebb hírek szerint azonban mégis csak távozhat, mégpedig egy másik olasz egyesülethez. Úgy tűnik ugyanis, hogy az AC Milan nem tud megegyezni a Sevillával Luís Fabiano szerződtetéséről, és éppen ezért a piros-feketék figyelme Trezeguet felé fordult. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a milánóiak alelnöke, Adriano Galliani felvetette egy csereüzlet lehetőségét: a Milan a világbajnok jobbhátvédet, Massimo Oddót adná Trezeguet-ért cserébe.

A hátvéd az előző szezonban kölcsönben a Bayern Münchenben szerepelt, de a bajorok nem éltek opciós jogukkal, nem tartottak igényt a játékosra, aki azonban a Milannak sem kell. Trezeguet ügynöke, Antonio Caliendo egy olasz tévéműsorban mindenesetre máris kijelentette, hogy védence szívesen maradna Torinóban, de nem zárja ki egy átigazolás lehetőségét sem.

További átigazolási hírek:
A Manchester City 15 millió fontot ajánlott az Evertonnak Joleon Lescottért. A Portsmouth francia védője, Sylvain Distin az Aston Villában köthet ki. A Blackburn Rovers az Austria Wien osztrák csatárával, Erwin Hofferrel erősítene. A Girondins Bordeaux érdeklődik a Nice védője, Onyekachi Apam iránt. A Boca Juniors csatára, Rodrigo Palacio a Genoába igazolt. Olasz lapértesülések szerint a Juventus támadója, Alessandro del Piero két évvel meghosszabbította szerződését. A Birmingham City megszerezte a Rangers középpályását, Barry Fergusont.

www.global-soccer.eu