Vágólapra másolva!
José Mourinho korábbi csapata, a Chelsea 2-0-ra legyőzte az Internazionalét a World Football Challenge elnevezésű kaliforniai felkészülési tornán szerda hajnalban.

Korábbi klubjával meccselt José Mourinho együttese, az Internazionale szerdán Pasadenában. A találkozó a Chelsea egyértelmű sikerét hozta, az angol gólokat Didier Drogba és Frank Lampard szerezte.

A londoniak nagy fölényben kezdték a találkozót, a nyomás már a 11. percben góllá érett: a kaputól 30 méterre forgolódó Drogbát egyetlen Inter-játékos sem fogta, a fiatal Belec kapus pedig a labda mellé nyúlt.

Az olaszoktól csak szórványos és erőtlen ellencsapásokra futotta, egyedül Mario Balotelli játszott veszélyesen, majd szünet után a Genoától érkezett Diego Milito szólója jelentett veszélyt. A Chelsea büntetőből növelte előnyét, az olaszok előtt pedig csak a végjátékban adódott szépítési lehetőség.

A hajrára beállt Zlatan Ibrahimovic is, a Barcelonával kapcsolatba hozott támadó azonnal életet vitt a játékba - ám a szépítéshez ez kevés volt.


A tornán a két csapat mellett az AC Milan és a mexikói America vesz részt. Az Inter egyelőre nyeretlen, miután az első mérkőzésen 1-1-et játszott az Americával, majd büntetőkkel elvesztette a mérkőzést. A Chelsea-nek a szerdai volt az első meccse a viadalon.

Felkészülési mérkőzés, Pasadena:
Chelsea - Internazionale 2-0 (1-0)
Gól: Drogba (11.), Lampard (50., 11-es)