Vágólapra másolva!
Két kulcsjátékosára sem számíthat eltiltás miatt a Debrecen a Levadia Tallinn elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első, szerdai mérkőzésén.

Az előző körben a svéd Kalmar kapujába kétszer is betalált Varga József sárga lapjai miatt nem játszhat, míg Máté Pétert a visszavágón kiállították, így őt ezért nem szerepeltetheti Herczeg András. A vezetőedző megjegyezte, a két futballista amúgy sem tudna pályára lépni, mivel mindketten sérültek. Hozzátette, hogy Vukasin Poleksic és Rudolf Gergely sem egészséges, róluk csak a keddi edzésen dönt a szakmai stáb.

"Nagyon agresszíven, keményen, harcos felfogásban futballozó csapatról van szó" - jellemezte a klub honlapján az észt riválist a tréner.

A debrecenieket Tallinnba szállító repülőgép 9 órakor szállt fel, s várhatóan dél körül landol 1350 km-es röppálya után. Herczeg 18 órától vezényel edzést a mérkőzés helyszínén, a Kadrioru Stadionban, s ezt követően dönt az összeállításról.

"Láttunk videót róluk, ezek alapján megállapíthatjuk, hogy nem birkózásban, hanem futballban kerekedhetünk föléjük. Nagydarab, robosztus játékosok alkotják a Levadia keretét, ráadásul több orosz légiós is van a csapatukban. Ellenük inkább a földön lehetünk eredményesek, az improvizáció nem az ő stílusuk. A kezdés előtt 50-50 százalék esélyt adok mindkét csapatnak" - mondta Dombi Tibor.

A sérüléssel bajlódó montenegrói kapus, Poleksic szerint a magyar bajnok jobb a riválisánál.

A szerdán 18 órakor kezdődő meccsen a portugál Bruno Miguel Duarte Palxao fújja majd a sípot, a magyarok közvetlenül a mérkőzés után hazaindulnak. A visszavágót jövő szerdán rendezik Debrecenben.

A BL-selejtező 3. körének győztesei mindenképpen a főtáblán folytathatják vagy a BL-ben vagy az EL-ben. A negyedik, utolsó forduló továbbjutói ugyanis a BL 32-es főtáblájára lépnek, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be. Az a csapat, amely a 3. fordulóban kikap, az Európa Liga-selejtező 4. körében javíthat.