Vágólapra másolva!
A Chelsea 18 millió fontért leigazolta a CSZKA Moszkva ballábas játékosát, Jurij Zsirkovot. A 25 éves orosz válogatott labdarúgó még a moszkvai reptéren volt, amikor már a BL-serlegről beszélt.

"A Chelsea-nél mindig a Bajnokok Ligája győzelem a cél, de ez eddig különböző okokból nem jött össze a klubnak. Remélem, érkezésemmel megfordul a csapat szerencséje, és idén mi nyerjük a BL-t" - mondta Zsirkov a moszkvai Domogyedovo repülőtéren. "Tisztában vagyok a képességeimmel, és biztos vagyok benne, hogy be tudok kerülni a kezdőcsapatba, bár Carlo Ancelottival még nem sikerült beszélnem."

A Chelsea-nek Zsirkov az első komoly igazolása a nyári átigazolási szezonban. A balhátvédként és bal oldali középpályásként egyaránt bevethető játékos komoly konkurenciája lesz Ashley Cole-nak és Florent Maloudának is, sőt akár is elő segítheti, hogy Cole elhagyja a londoniakat. Az angol válogatott védője ugyanis úgy érzi, nem becsülik meg eléggé a Stamford Bridge-en, ezért egyelőre nem is írta alá az új szerződését, a hírek szerint a Real Madrid szeretné leigazolni.

Forrás: Getty Images
Zsirkov (jobbra) az Eb után a Premier League-ben is találkozhat Torresszel

Zsirkovra a tavalyi Európa-bajnokságon figyelt föl a világ, ahol az elődöntőig menetelő orosz válogatott meghatározó embere volt. Zsirkov előző csapatában 139 mérkőzésen 15 gólt rúgott, és a jelöltek között volt a legutóbbi Aranylabda-szavazáson is.