Vágólapra másolva!
A svéd bajnokság 13. fordulójában 2-1-re győzött a Kalmar, a Debrecen július 15-i BL-selejtezős ellenfele, a Malmö otthonában. A Kalmar hátrányból fordított, és mindkét gólját Rasmus Elm szerezte.

A táblázaton mindössze egy hely és két pont választotta el egymástól a Malmőt és a Kalmart, és bár előbbi legutóbbi öt meccsén nyeretlen maradt, belekapaszkodhatott a statisztikába, mivel az idényben még veretlen volt hazai pályán, és tavaly az utolsó percekben csikarta ki hátrányból a 3-2-es győzelmet ugyanebben a leosztásban.

A Kalmar az egyhónapos szünet előtt szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, legutóbbi öt meccséből csak a Göteborg ellen jött le a pályáról üres kézzel, ugyanakkor nélkülöznie kellett a védelem két fontos pilérét, Mikael Eklundot és Marcus Lindberget.

A mérkőzést a Wasta - Lantz, S. Larsson, Nouri, Lennartson, Rydström, R. Elm, Daniel Sobralense (Dauda, 75.), T. Eriksson (L. Johansson, 82.), Daniel Mendes (Augustsson, 83.), D. Elm összeállításban kezdő Kalmar hátrányban zárta az első félidőt, a brazil Figueiredo szerezte a Malmö gólját.

A második félidőben aztán a válogatott Rasmus Elm kétszer is megvillant, előbb a 49., majd a 90. percben, ezzel a Kalmar besöpörte a három pontot, és feljött az ötödik helyre a tabellán, a piros-fehérek hét pontra vannak az éllovas Göteborgtól.

Rasmus Elm egyik gólja a kettőből:


A Kalmar hétvégén a Djurgardenst fogadja, majd jövő szerdán jöhet a Loki elleni BL-ütközet. Amennyiben a Haladás sikerrel túljut a kazah túrán, úgy a szombathelyiek a szintén svéd Elfsborggal találkoznak, nos, Keneseiéknek nem lesz könnyű dolga, a borasi csapat ugyanis a második helyen áll a bajnokságban, miután hétfőn 3-0-ra intézte el a tökutolsó Örgrytét.