Vágólapra másolva!
Súlyos sérülést szenvedett az élvonalba feljutott Curtea de Arges elefántcsontparti középpályása, Emmanuel Koné. A kolozsvári CFR-től kölcsönkapott játékos egy edzőmérkőzésen ütközött nagyon szerencsétlenül, elvesztette eszméletét, jelenleg egy bukaresti kórházban ápolják.

Koné 2008 januárjában érkezett Kolozsvárra az ASEC Mimosas együttesétől, tagja volt a bajnokcsapatnak, bemutatkozott a Bajnokok Ligájában is. Nyáron adta kölcsön a CFR a másodosztályból feljutó Curtea de Argesnek.

A Drobeta Turnu Severin elleni, Pitestiben rendezett mérkőzés 4. percében egy fejpárbaj után olyan szerencsétlenül esett a földre, hogy azonnal elveszítette eszméletét. Félóra alatt hozták szállítható állapotba, de mivel súlyos nyaksérülést szenvedett, a helyi kórház nem vállalt, így Bukarestből érkezett hozzá rohamkocsi.

A ProSportnak a helyi kórház egyik orvosa elmondta, Koné eszméleténél volt, elmagyarázták neki, mennyire komoly a baj, de többet majd a bukaresti kórházi vizsgálatok után lehet mondani. A lap megszólaltatta Dr. Elena Copaciut, aki elmondta, az ilyen jellegű nyaki, gerinc közeli sérülések gyakran életveszélyesek, járhatnak bénulással, de végződhetnek halállal is.