Vágólapra másolva!
Az FC Tatabánya NB II-es labdarúgócsapatának amerikai tulajdonosa, David Altomare kivonul a tatabányai foci támogatásából és 95 százalékos üzletrészét egy forintért átadta az önkormányzatnak - mondta el az MTI-nek hétfőn a csapatot üzemeltető társaság felügyelő bizottságának elnöke.

Lévai Ferenc tájékoztatása szerint a város biztosítja a csapat működtetéséhez szükséges feltételeket, és az FC Tatabánya hétfőn megkezdte a felkészülést a következő idényre. A távozó ecuadori Octaviano Zambrano helyett P. Nagy László lesz a gárda vezetőedzője, munkáját Mátyus János játékos segíti. Az ügyvezető igazgatói feladatokat Bolla Krisztiánra bízzák, aki eddig technikai vezetőként dolgozott a kék-fehéreknél.

Az elnök elmondta, az önkormányzat társtulajdonost és támogatókat keres, de csak komoly elképzelésekkel és biztos anyagi háttérrel rendelkező partnerben gondolkodnak. A jövőre százéves tatabányai sportág mindekképpen képviseltetni szeretné magát az NB II-ben.

A Tatabánya FC-t működtető Sziget Foci Kft-ben korábban David Altomare és az önkormányzat fele-fele arányban vállalt részt a csapat finanszírozásából. Az önkormányzat többek között ingyenes létesítményhasználatot biztosított.

A csapat működtetésére a város idei költségvetésében 30 millió forint szerepel, de keresik a forrásbővítés lehetőségeit - mondta el Lévai Ferenc.