Vágólapra másolva!
Eladja a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető kft.-t Baranyi Sándor tulajdonos, aki már csak arra vár, hogy a miskolci önkormányzat megnevezze a vásárlót.

A legutóbbi információk szerint felmerült annak a lehetősége, hogy egy miskolciakból álló vállalkozói csoport venné meg a DVTK-t, Orosz Lajos alpolgármester pedig szerdán az MTI-nek azt mondta: több cég vezetőjével váltottak szót, legutóbb a Hell energiaitalt gyártó vállalat irányítóival ültek asztalhoz.

A Borsod Online szerint egy, az önkormányzat érdekeltségébe tartozó cég is az esélyesek közé tartozott, amely ideiglenesen át is vette a csapat ügyeit.

A péntek délutáni edzés után Nagy Béla, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető (DSM) kht. ügyvezető igazgatója bement az öltözőbe, és az alpolgármester felhatalmazásával közölte a játékosokkal: ideiglenesen a kht. veszi át a csapat ügyeit, amíg megnyugtató megoldásként olyan befektetőt találnak, aki hosszú távon megoldja az egyesület gondjait.

Nagy Béla hozzátette, hogy a futballisták hétfőn felvehetik négy havi elmaradt prémiumuk egyharmad részét.

Csütörtökön a klubnál járt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licenceljárási adminisztrációs szakértője.

A felek azzal váltak el, hogy az egyesületnek a közelgő tulajdonosváltással kapcsolatban be kell majd mutatnia a társasági szerződést, és harminc napon belül találnia kell egy pro-licences minősítéssel rendelkező vezetőedzőt. Ezt követően Nyári Dezső, az MLSZ biztonsági igazgató-helyettese megtekintette a DVTK stadionját, és azt alkalmasnak találta az NB I-es mérkőzések megrendezésére.

A labdarúgócsapatot péntek délelőtt felkereste a miskolci alpolgármester, és megköszönte a futballistáknak, hogy a bizonytalan helyzet ellenére a klubnál maradtak. Orosz megnyugtatta a játékosokat és azt mondta: pénteken minden bizonnyal megnyugtató megoldás születik a régóta húzódó ügyben. Az MTI ugyanakkor a Városháza szóvivőjétől úgy értesült, hogy nagy horderejű bejelentésre esetleg csak a jövő hét elején kerülhet sor.

Dlusztus Imre, a Diósgyőri FC Kft. ügyvezetője hétfőn hozta nyilvánosságra: 100 millió forintos hiányt eredményez a kft. költségvetésében az, hogy a társaság eddigi tulajdonosa kivonul a futballból. A magyar szövetség a hír hatására kedden felülvizsgálatot kezdeményezett a klublicencet illetően.