Vágólapra másolva!
A Valencia esetében a legtöbb átigazolási hír a klub legértékesebb futballistáiról szólt, mindennap arról lehetett olvasni, hogy hová és mennyiért szerződhet David Silva vagy éppen David Villa. Mindeközben pedig szép csendben elhagyta az együttest egy rendkívül jó nevű csatár, akinek a szerződése lejárt az idény végén, és így szabadon igazolhatóvá vált.

A 33 esztendős Fernando Morientesről van szó, aki az előző idényben kevés játéklehetőséget kapott, de rutinja és gólérzékenysége miatt még mindig sok együttes hívja.

Az elmúlt hónapokban a tapasztalt támadót többek között a Fiorentinával és az Olympique Lyonnal is kapcsolatba hozták, de egyik transzfer sem valósult meg, sőt, tárgyalások sem történtek. A legújabb híresztelések szerint viszont Morientes mégis csak Franciaországban folytathatja, mivel az Olympique Marseille érdeklődik iránta.

Ez persze nem véletlen: az OM-nek az a Didier Deschamps lett az edzője, aki korábban az AS Monacónál már dolgozott együtt Morientesszel, amikor a nagyhercegség csapata 2004-ben BL-döntőt játszott.

A Marseille eddig főleg a védekező részlegét erősítette meg a nyáron, a támadósorba csak Luis González érkezett a Portótól, ám Deschamps szeretne egy rutinos csatárt is igazolni, és Morientes minden szempontból megfelel az elképzeléseinek. Az OM elnöke, Jean-Claude Dassier elismerte, hogy tárgyalnak a spanyol csatárral, és a napokban meg is egyezhetnek vele.

További átigazolási hírek:
Az Aston Villa védőjét, Zat Knightot a Bolton Wanderers csábítja. A Tottenham Hotspur walesi balhátvédjét, Gareth Bale-t az Ajax Amsterdam szemelte ki.

A Newcastle United csatárát, Obafemi Martinst a Wolfsburg szeretné leigazolni. A Werder Bremen svéd támadóját, Markus Rosenberget a Borussia Mönchengladbach szívesen szerződtetné.

Az argentin Lanús fiatal csatára, Eduardo Salvio a Fiorentinában köthet ki. A Sevilla kiszemeltje a brazil Fluminense csatára, Fred. Az Internazionale nigériai támadója, Victor Obinna a Portsmouth-ban folytathatja pályafutását.

www.global-soccer.eu