Vágólapra másolva!
A Real Madrid eddig főleg támadókat szerződtetett (Kaká, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema), ám Manuel Pellegrini edzőnek még szüksége van egy olyan védekező középpályásra, aki nem csak a labdaszerzésben jeleskedik, hanem az irányítói szerepkört is be tudja tölteni.

A madridiak első számú kiszemeltje erre a posztra Xabi Alonso volt, őt azonban nem akarja elengedni a Liverpool, és az AS Roma is ragaszkodik Daniele de Rossihoz. Így aztán a Realnak újabb jelöltet kellet keresni, az olasz Udinese pedig a minap megerősítette, hogy a madridiak felvették velük a kapcsolatot Gaetano d'Agostino megszerzése érdekében.

A 27 esztendős játékos remek szezont zárt, aminek köszönhetően az olasz válogatottban is bemutatkozhatott, és több sztárklub érdeklődését is felkeltette. Korábban kapcsolatba hozták az Internazionaléval is, a Juventus pedig konkrét ajánlatot is tett érte, amit azonban az Udinese nem fogadott el - így a torinóiak inkább Felipe Melót vették meg a Fiorentinától.

Az Udinese legalább 16 millió eurót remél a focistáért, ennyit pedig a Juve nem akart fizetni, a Real Madrid számára viszont ez az összeg szinte semmiség ahhoz képest, amit Cristiano Ronaldóért vagy Kakáért fizetett, illetve amennyiért Xabi Alonso megszerezhető lenne.

További átigazolási hírek
Az Everton megegyezett a Sheffield Uniteddel a 21 esztendős védő, Kyle Naughton leigazolásáról. A Real Betis középpályását, Achille Emanát a Bolton Wanderers szemelte ki. A Sampdoria megszerezte a Lazio középpályását, Luciano Zaurit. A Fiorentina Dario Dainellit adná a Laziónak Lorenzo di Silvestriért. Az FC Barcelona uruguayi védője, Martín Cáceres a Juventusban köthet ki. A Villarreal amerikai csatára, Jozy Altidore kölcsönbe az Olympiakoszhoz kerülhet. A Liverpool érdeklődik a Wigan Athletic középpályása, Lee Cattermole iránt.

www.global-soccer.eu