Vágólapra másolva!
Rendkívül kemény csata vár a labdarúgó Európa-ligában érdekelt két magyar csapatra: az Újpest a román Steaua Bucuresti, a Szombathelyi Haladás pedig a svéd Elfsborg otthonában lép pályára a selejtező 2. fordulójának első összecsapásán.

"Minden bizonnyal képzett, szívós, kemény csapat lesz az ellenfelünk, amely mindent megtesz majd, hogy hazai pályán előnyt szerezzen" - mondta az Újpest hivatalos honlapján Kabát Péter, az együttes új csapatkapitánya. "Egy szoros eredmény elérésében bízom. Azt mindenképpen fontosnak tartom, hogy gólt szerezzünk a Steaua otthonában."

Az első körben a kazah Irtis Pavlodart búcsúztató Haladásnak legjobbja, Kenesei Krisztián nélkül kell felvennie a harcot, mivel a támadó csuklótörést szenvedett a múlt heti visszavágón. A műtét miatt a csatár várhatóan két hónapot hagy majd ki.

"Svédország egyik meghatározó csapata vár ránk, tehát nem lesz könnyű dolgunk a csütörtöki meccsen" - latolgatta az esélyeket már a helyszínen Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője. "Műfüvön kell játszanunk, ami elég szokatlan lesz számunkra, de ezzel a problémával meg kell birkóznunk. Arra számítok, hogy ellenfelünk egyből nekünk esik majd, agresszívan futballozva, erős tempót diktálva megpróbál mielőbb bepréselni egy gólt"

A Haladásból több alapember is hiányzik. Vörös Péter Üzbegisztánba igazolt, Kenesei Krisztián sérült, Rajos Gábor lázas beteg. A tréner ennek ellenére nem foglalkozik ezzel a problémával, mert mint mondta: "a hiányzókat pótolni kell". Célként azt említette, hogy olyan eredményt érjen el csapata, melynek révén a visszavágón reális esélye legyen a továbbjutás kivívására.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:
Elfsborg (svéd) - Szombathelyi Haladás 19 ó
Steaua Bucuresti (román) - Újpest 19.30

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.