Vágólapra másolva!
Augusztus 5-től  Dr. Bordás György lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség új főtitkára - döntött keddi ülésén a szervezet elnöksége. A Magyar Vízilabda Szövetség év elején leköszönt társelnökét Kisteleki István javasolta a posztra, miután a korábbi főtitkár, Elbert Gábor júniusban távozott a szövetségtől. Megbízatása 2011-ig szól.

Dr. Bordás György alapító elnök-vezérigazgatóként 1991-től vezette az ING Biztosítót, ahonnan tavaly év végén ment nyugdíjba. 2002-2009-ig a Magyar Vízilabda Szövetség társelnökeként is dolgozott, 2005 óta a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

"Eddig is egy hivatalt vezettem, és az MLSZ is olyan, mint egy nagyvállalat, ahhoz hasonló költségvetéssel" - mondta az [origo]-nak Bordás, aki szerint a futball ma már nem csak játék, hanem egy gazdasági vállalkozás is.

"A szakmai rész nem az asztalom, tisztában vagyok a főtitkár feladatkörével, amelyet nem a megélhetésem, hanem pusztán a sport iránti szeretet miatt vállaltam. Húsz éven keresztül voltam első számú vezető, ezért ismerem a hivatali hierarchiát, amelyet magam is betartottam és betartattam, így nem gondolom, hogy ebből probléma lenne köztünk Kisteleki István elnök úrral."