Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága egy mérkőzéssel csökkentette a Chelsea két futballistája, Didier Drogba és José Bosingwa eltiltását.

A szervezet fegyelmi bizottsága június 17-én hozta nyilvánosságra ítéletét a Bajnokok Ligája-elődöntő londoni visszavágóján történtekkel kapcsolatban: Drogbát hat nemzetközi klubmérkőzésre, Bosingwát pedig négy meccsre tiltották el, előbbi esetében két találkozót két évre felfüggesztettek, utóbbinál eggyel kapcsolatban hoztak hasonló döntést.

A mostani döntés tehát azt jelenti, hogy Drogba három, Bosingwa pedig két meccsen nem léphet pályára. A testület emellett 100 ezer euróra büntette az angolokat a játékosok, valamint a szurkolók viselkedése miatt - a klub ez ellen is fellebbezett.

A későbbi győztes Barcelona május 6-án az utolsó pillanatokban, Andrés Iniesta bombagóljával harcolta ki az 1-1-es döntetlent és az ezzel járó továbbjutást. A Chelsea játékosai a lefújást követően megtámadták Tom Henning Övrebö játékvezetőt, a dulakodásban Drogba vitte a prímet.