Vágólapra másolva!
A Vélez Sarsfield labdarúgócsapata nyerte az argentin bajnokság tavaszi szakaszát (Clausura), miután a záró fordulóban 1-0-ra legyőzte a Huracán gárdáját.

Igazi bajnoki döntőre került sor az utolsó fordulóban az argentin bajnokságban, hiszen az éllovas Huracánnak a döntetlen is elég lett volna az aranyhoz a második Vélez Sarsfield otthonában.

Az Huracán szerezte a meccs első gólját, Eduardo Domínguez fejelt a hálóba, de les miatt érvénytelenítette a bíró, a tévés felvételek alapján úgy tűnt, tévesen.

A 19. percben hatalmas felhőszakadás zúdult a pályára, emiatt félórára félbeszakadt a játék, majd hat perccel az újrakezdés után büntetőhöz jutott a Vélez, ám Rodrigo Lopez gyengén helyezett lövését Monzon kapus kivédte. Az első félidőben még mindkét csapat bánkódhatott egy-egy kimaradt lehetőség miatt, a hazaiaktól Lopez fejesét egy védő mentette a gólvonalról, míg a túloldalon Eduardo Domínguez találta el a lécet.

A fordulás után a Huracán átment biztonsági üzemmódba, szinte csak a védekezésre figyelt, de egy-két kontrával azért így is odaért a Vélez kapuja elé, Pastore kétszer is közel állt a sorsdöntő gólhoz.


A 85. percben aztán megszületett a mindent eldöntő gól, de ezt a Vélez szerezte, a labdára rajtoló Larrivey ütközött Monzonnal, mindketten a fölön maradtak, a szemfüles Maxi Moralez pedig a hálóba emelt. A gólszerző nagy örömében a mezétől is megvált, és mivel volt már egy sárgája, így megkapta a pirosat is, tíz emberre fogyatkozott a hajrára a Vélez.

A gól után több mint tízpercig állt a játék, mivel a hazai drukkerek dobálták a vendégek kispadját, így végül 105 percig tartott a meccs, amelynek végén jó dél-amerikai szokás szerint sikerült összeakaszkodnia a játékosoknak, Sebastian Domíngueznek a szemöldökén felszakadt a bőr, de különösebben nem érdekelte, vérző fejjel ünnepelte a Buenos Aires-i csapat hetedik bajnoki címét.

Az 1994-ben Világkupát (ma már klubvilágbajnokságnak hívják) nyert Vélez bajnoki címe nem érdemtelen, mivel legutóbbi 19 összecsapásából csak egyet veszített el. Az őszi szakaszban (Apertura) első Boca Juniors - bár 3-1-re nyert az utolsó fordulóban - a 14. helyen fejezte be a tavaszi bajnokságot.