Vágólapra másolva!
A Real Madrid extravagáns költekezése felduzzasztja az átigazolási díjakat és a csőd vagy a szervezett bűnözés felé taszítja a futballklubokat - vélekedik a Vatikán lapja, a L'Osservatore Romano.

A régi-új elnök, Florentino Pérez újbóli színrelépése óta a Real összesen 215 millió eurót költött játékosokra, a portugál Cristiano Ronaldóra, a brazil Kakára, a francia Karim Benzemára, valamint a spanyol Raul Albiolra.

"Adódik a kérdés, hogy a Real Madrid elnöke által a gazdasági és pénzügyi válság közepette elköltött összeg nagysága tisztán gazdasági nézőpontból elfogadható-e, vagy már a piaci törvényeket figyelembe véve is megmagyarázhatatlan" - áll az újság szombati számának vezércikkében.

A szerző, Gaetano Vallini azt a kérdést is felteszi, hogy vajon a történtek beleillenek-e a futball világába vagy éppen elbizonytalanítják azt.

A Real Madrid extrém költekezését korábban már többen kritizálták, többek között a bajnoki címvédő FC Barcelona elnöke, Joan Laporta és az európai szövetség vezetője, Michel Platini.