Vágólapra másolva!
A Manchester United és a házigazda Bayern vívja a döntőt a müncheni Audi-kupán, miután a BL-döntős angolok 2-1-re nyertek az argentin Boca Juniors ellen, míg a bajorok 4-1-re verték a felkészülési időszakban egyelőre vereséget vereségre halmozó Milant.

Az első elődöntőben Anderson révén szerzett vezetést a MU, a tétmeccsen a Vörös Ördögöknél még gól nélkül álló brazil középpályás gyönyörűen csavart a jobb felsőbe szabadrúgásból.

A szünet előtt a Wigantől érkező, Cristiano Ronaldo posztján játszó Valencia duplázta meg az előnyt, amikor lövését behasalta Abbondanzieri kapus. A Boca ugyan a második félidő elején viszonylag gyorsan szépített Insua góljával, de egyenlíteni már nem tudott, Cathcart fejese után a léc segítette ki a MU-t, Riquelme bombáját pedig Kuszczak védte.


A Ferguson-csapat ellenfele a döntőben Bayern lesz, amely végig sokkal motiváltabban és veszélyesebben játszott az amerikai World Football Challenge-ről három vereséggel (América 1-2, Chelsea 1-2, Inter 0-2) visszatérő Milannál. A bajorok a 12. percben már örömködhettek, Ronaldinho eladott labdájából indultak, majd egy jobboldali beadás után a rövid saroknál érkező Müller talált a bal sarokba.

Aztán sokáig semmi, csak kihagyott helyzetek, főleg német oldalról, majd a 79. percben Schweinsteiger cselezte ki Gattusót és Kaladzét, hogy aztán a jobb sarkot válassza. Erre még volt gyors válasza a Milannak Pirlo léc alá vágodó szabadrúgása képében (igaz, kellett hozzá Butt kapus és a szitáló labda is), de a hajrában egy perc alatt megadta a kegyelemdöfést a Bayern, előbb Sene gurított az üres kapuba, majd Müller érkezett ismét jókor, Leonardónak pedig főhet a feje az újabb vereség után, hogy lesz ebből ütőképes csapat.


Audi-kupa, elődöntő:
Manchester United - Boca Juniors 2-1 (2-0)
MU:
Kuszczak - O'Shea, Cathcart, W. Brown (R. Ferdinand, 37), Fabio (Evra, 77.) - A. Valencia (Nani, 68.), Anderson (Fletcher, 77.), Carrick (Scholes, 77.), Park (Giggs, 68.) - Rooney, Macheda (Berbatov, 68.).
Boca: Abbondanzieri - Soto, Lopez, Forlin - Diaz (Chavez, 46.), Battaglia, Riquelme (Marino, 88.), Insua (Gaitan, 67.), Lopez - Noir (Mouche, 46), Palermo (Viatri, 81.).
gól: Anderson (23.), A. Valencia (42.), illetve Insua (55.)

Bayern München - Milan 4-1 (1-0)
Bayern München:
Butt - Braafheid (Schweinsteiger, 46.), Van Buyten (Demichelis, 63.), Badstuber (Breno, 63.), Lahm - Hamit Altintop (Timoscsuk, 63.), Van Bommel (Ottl, 63.), Müller - Pranjic - Gomez (Sene, 80.), E. Sosa (Baumjohann, 63.)
Milan: Storari - Zambrotta (Antonini, 74.), Nesta (Onyewu, 63.), Thiago Silva (Kaladze, 74.), Favalli (Oddo, 63.) - Abate (Di Gennaro, 74.), Flamini, Pirlo, Jankulovski (Gattuso, 46.) - Ronaldinho (Borriello, 46.) - Pato.
gól: Müller (12., 90.), Schweinsteiger (79.), Sene (89.), illetve Pirlo (80.)