Vágólapra másolva!
A frissen szerződtetett orosz Jurij Zsirkov góljával nyert a Chelsea labdarúgócsapata az AC Milan ellen az amerikai felkészülési mérkőzésen, amelyre a World Football Challenge névre hallgató sorozat keretében került sor.

A találkozón Didier Drogba találatával szerzett vezetést az angol alakulat, az elefántcsontparti csatár 25 méteres, felső sarokba vágódó bombájával szemben tehetetlen volt Zeljko Kalac, a Milan kapusa.

Az olaszok több helyzetet is kidolgoztak, Seedorf emelése a lécet is érintette, de csak a 38. percben sikerült az egyenlítés, a holland irányító ekkor már pontosan célzott, Ronaldinho előkészítése után 18 méterről, futtából bombázott a léc alá.

A második félidőben Ronaldinhónak centik hiányoztak ahhoz, hogy a gólpassz után maga is eredményes legyen, szabadrúgása után azonban a felső léc kisegítette Cech kapust.

A túloldalon Zsirkovnak több szerencséje volt, Sevcsenko és Lampard lövése is levágódott, a nyáron igazolt orosz lapos suhintása azonban a jobb alsóban kötött ki, ezzel ki is alakult a 2-1-es végeredmény.

A meccs összefoglalója:


Az összecsapást a helyszínen - a Baltimore Ravens amerikaifutball-csapatának arénájában - több mint 71 ezer néző kísérte figyelemmel. "Van még mit fejlődnünk, keményen kell dolgoznunk, de a győzelem nagyon fontos, mert ennek köszönhetően jó a légkör a csapatnál" - mondta Carlo Ancelotti, a nyáron a Milantól a Chelsea-hez szerződött vezetőedző.

felkészülési mérkőzés:
Chelsea - Milan 2-1 (1-1)
Baltimore, 71 203 néző
Chelsea: Cech - Bosingwa (Hutchinson. 90.), B. Ivanovic, Terry, A. Cole - Zsirkov (Mancienne, 84.), Mikel, Lampard, Belletti - Anelka (Sevcsenko, 63.), Drogba (C. Pizarro, 74).
Milan: Kalac - Oddo, Nesta (Onyewu, 66.), Thiago Silva (Kaladze, 77.), Zambrotta (Jankulovski, 74.) - Pirlo (Gattuso, 71.), Flamini, Seedorf (Abate, 63.) - Ronaldinho (Di Gennaro, 78.), Borriello (Zigoni, 66.), Pato (F. Inzaghi, 80.)
gól: Drogba (8.), Zsirkov (69.), illetve Seedorf (38.)