Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona triplázása után meglehetősen nehéz lenne bebizonyítani, hogy a katalán gárda valamelyik poszton is erősítésre szorulna, de az egyesület hívei úgy vélik, hogy azért akad olyan pozíció, ahol szükség van új futballistára. Ez pedig a balhátvéd szerepköre.

Az idény nagy részében Eric Abidal játszott a védelem bal oldalán, azonban teljesítményével nem voltak maradéktalanul megelégedve. Ráadásul a francia bekk eltiltás miatt sem a spanyol kupa fináléjában, sem a BL-döntőn nem játszott, ezeken a meccseken a veterán brazil Sylvinho pótolta, mégpedig remekül - azonban neki nem hosszabbították meg a szerződését.

Mindezek alapján a Barcának mindenképpen új balhátvédre van szüksége, és a hírek szerint a katalánok első számú kiszemeltje a Deportivo focistája, a brazil Filipe volt. A 23 esztendős játékos az idény egyik nagy felfedezettje a Primera Divisiónban, és külön pikantériát jelentene a szerződtetésében, hogy korábban megfordult a Real Madrid tartalékcsapatában is.

A Depor azonban legalább tízmillió eurót szeretne érte kapni, márpedig ezt a vételárat a Barcánál túl magasnak gondolják, ezért inkább az AS Roma norvég légiósa, John Arne Riise felé fordult a katalánok figyelme. Riise tavaly nyáron igazolt a rómaiakhoz, és remek teljesítményt nyújtott a szezon során, ráadásul még ő is csak 28 éves - de jelentős rutinnal rendelkezik. Ráadásul a hírek szerint a norvég balbekk mindössze ötmillió euróért megszerezhető lenne.

További átigazolási hírek:
A Middlesbrough védőjét, Matthew Batest a West Ham United csábítja. Az Aston Villa érdeklődik a Mallorca középpályása, Jurado iránt.

A Wolfsburg bosnyák csatárát, Edin Dzekót az Olympique Lyon szerződtetné, de a francia bajnokságban hét évig egyeduralkodó, ám a mostani szezonban csak harmadik együttes Patrick Vieirával (Inter), valamint a fehérorosz Alekszandr Hlebbel (Barcelona) is erősítene.

A Bayern München közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Heerenveen horvát középpályását, Danijel Pranjicot.

Az Almería védője, Mané a Getaféban folytatja pályafutását. A Köln brazil védője, Geromel 2014-ig meghosszabbította szerződését. A Juventus portugál középpályását, Tiagót a Hamburg szemelte ki.

A Werder Bremen a Hertha szerb csatárával, Marko Panteliccsel erősítene. Az Arminia Bielefeld lengyel támadóját, Arthur Wichniareket a Hannover szemelte ki.

Az AC Milan érdeklődik a Sao Paulo középpályása, Hernanes iránt. A Barcelona kapusa, Víctor Valdés hamarosan meghosszabbíthatja a szerződését, amely így 2014-ig szólna.

Az Espanyol megszerezte a Deportivo középpályását, Verdút. Angol lapértesülések szerint a Valencia visszautasította a Chelsea 45 millió eurós ajánlatát David Villáért.

www.global-soccer.eu