Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona az előző szezonban elsősorban fantasztikus támadójátékával kápráztatta el a szurkolókat, ám elképzelhető, hogy Lionel Messi, Samuel Eto'o és Thierry Henry mellé újabb csatárok érkeznek. S nem a kiszemelt David Villa lesz az első új igazolás, hiszen a Brazíliából érkező hírek szerint a spanyol klub közel áll ahhoz, hogy megegyezzen Keirrison leigazolásáról.

A 20 esztendős csatár tavaly a brazil országos bajnokságban gólkirályi címet szerzett a Coritiba színeiben, az idei esztendőt pedig már a Palmeiras játékosaként kezdte. A bajnokságból eddig hét fordulót játszottak le, és Keirrison ötször volt eredményes, vagyis továbbra is remek formában van.

A hét végi játéknapon azonban biztosan nem növeli találatainak számát, hiszen a Palmeiras mestere Wanderley Luxemburgo nem nevezte a találkozóra, mondván, a csatár hamarosan úgyis elhagyja a csapatot. (A klub vezetése ezzel fogást talált a szakvezetőn, akit azonnali hatállyal menesztetek is, mondván, nem nyilatkozhatott volna a klub belügyének számító átigazolásról...)

A brazil lapok szerint a Barcelona közel 15 millió eurót fizetne érte, más kérdés, hogy ebből az összegből a Palmeiras csak keveset kapna, mivel Keirrison játékjogának 80 százaléka egy menedzserirodánál van.

Lapértesülések szerint egyébként nem elképzelhetetlen, hogy a Barca Keirrisont is felhasználná Villa megszerzéséhez, azaz kölcsönadná a brazilt a Valenciának.

További átigazolási hírek:
A Real Madrid csatárát, Ruud van Nistelrooyt a Blackburn Rovers is szeretné megszerezni. A Fulham az Olympique Marseille holland középpályásával, Boudewijn Zendennel erősítene.

A Portsmouth középhátvédjét, Sol Campbellt az Aston Villa csábítja. A Lazio macedón csatáráért, Goran Pandevért az Olympique Lyon is bejelentkezett.

A Barcelona középpályása, Yaya Touré 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Stuttgart az Olympique Marseille középpályását, Karim Zianit csábítja.

A Bordeaux marokkói csatárát, Maruan Csamakot a Juventusszal hozták kapcsolatba. A Villarreal török csatára, Nihat Kahveci hazatér a Besiktashoz.

www.global-soccer.eu