Vágólapra másolva!
Egyelőre úgy tűnik, csupán hét szakvezető marad a helyén a következő szezon kezdetére a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában. Hét csapatnál azonban még akadnak kérdőjelek, ezért áttekintettük a helyzetet.

A bajnokság második helyén záró, és az Európa-liga-indulást kiharcoló Újpestnél Szentes Lázár távozását követően üresedett meg a kispad. A sportnapilap információja szerint a holland Mark Wotte lehet az új tréner, de szóba került a válogatott másodedzőjének, Aczél Zoltánnak a neve is. Pedig Aczél idén a két kiesőnél, a REAC-nál és a Siófoknál dolgozott...

A 6. helyezett Fehérvárnál az utolsó fordulót követően jelezte a klub menedzsmentje, megköszönik Varga István munkáját. Dr. Mezey György sportigazgató elmondta, külföldi trénerben gondolkodik, noha megkeresését Lothar Matthäus és Holger Osieck is visszautasította már. A befutó azonban egy szintén német, játékosként világbajnok szakember lehet, akinek nevét még jótékony homály fedi.

A Győri ETO a télen kötött fél plusz kettő éves szerződést Dragoljub Bekvalaccal, ám miután a csapat csupán a nyolcadik lett a bajnokságban, a kupadöntőt pedig elbukta, felmondott. Sajtóértesülések szerint utódja Mészöly Géza vagy Prukner László lehet.

Prukner helyzete érdekes, mert a fiatal szakembert az MLSZ is hívja. Bicskei Bertalan távozása után ugyanis a magyarországi edzőképzés élére ő is jelölt, ráadásul, ha a feltételek adottak lennének, akár maradna is Kaposváron.

A bajnokság 10. helyén záró Vasasnál Mészöly Géza helye biztos, a klub anyagi pozíciója már kevésbé. Év elején a bresciai lehetőség elúszott, a hírek szerint ukrán befektetővel tárgyal a vezetőség. Kérdés, ezt megfelelő ajánlat esetén is kivárná-e Mészöly?

Diósgyőrött utoljára Gálhidi György ült a kispadon, ám vele nem hosszabbított szerződést a klub. A Borsod Online-nak Dlusztus Imre, a klubot működtető cég ügyvezetője bevallotta, tárgyalt horvát edzővel is, de vannak magyar jelöltjei is.

"Mivel alaposan szeretném körbe járni ezt a témát, további edzőkkel is felvettem, illetve hamarosan felveszem a kapcsolatot, hogy a lehető legjobb megoldást megtaláljam. Urbán Flórián, Détári Lajos, Szentes Lázár és Prukner László is jelenlegi jelöltek közé tartozik" - nyilatkozta Dlusztus.

Nyíregyházán már szinte megszületett a megoldás, a helyi lapok tudni vélik, Szentes Lázár a Megyeri úttól meg sem áll a szabolcsi megyeszékhelyig.

Az edzőkkel rendelkező csapatok:
DVSC-TEVA - Herceg András
Haladás - Csertői Aurél
Zalaegerszeg - Csank János
Kecskemét-Ereco - Tomislav Sivic
MTK - Garami József
Paks - Gellei Imre
Bp. Honvéd - Sisa Tibor
Vasas - Mészöly Géza
Kaposvár - Prukner László