Vágólapra másolva!
Távozik az angol bajnok, BL-döntős Manchester United labdarúgócsapatától az argentin Carlos Tevez.

A szigetországi klub szombaton közölte, hogy a játékos nem kíván új szerződést kötni annak ellenére, hogy az egyesület által felkínált, öt évre szóló megállapodás a csapat egyik legjobban fizetett futballistájává tette volna.

Az MU - állítása szerint - meg akarta tartani a támadót és kész volt 25,5 millió fontot fizetni azért, hogy kétéves kölcsönszerződését állandóra változtassa.

A dél-amerikai labdarúgó azonban úgy döntött, távozik. Az idény során többször is úgy nyilatkozott, hogy más csapathoz szerződne, mert a reméltnél kevesebb játéklehetőséget kapott és még annyi tisztelet sem érdemelt, hogy az okokat megtudhassa.

Tevez továbbra is a Premier League-ben szeretne játszani, az MU városi riválisa, a City a hírek szerint érdeklődik iránta.

Az argentin csatár egy utólag szabálytalannal ítélt kölcsönszerződés keretében, 2006-ban került Angliába, a West Ham Unitedhez, a játékjoga a mai napig egy befektetői csoport tulajdona. A MU-ban két idény alatt kétszer nyert angol bajnokságot, egyszer BL-t, a legutóbbi szezonban 15 gólt szerzett.