Vágólapra másolva!
Andres Iniesta, az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott középpályása nem vehet részt csapatával a Konföderációs-kupán, miután pénteken megállapították, hogy sérült combizma miatt hat-nyolc hetet kell kihagynia.

"Jelenleg nincs abban az állapotban, hogy futballozhasson - mondta Oscar Celada, a spanyol válogatott orvosa. - Biztos, hogy hosszú időre van szüksége a gyógyuláshoz, mert nagy a veszélye annak, hogy ismét kiújul a sérülése."

"Kár, hogy így kell lezárnom ezt a fantasztikus szezont, de most ez a legokosabb döntés" - nyilatkozta Iniesta, a spanyol bajnok, Király-kupa- és Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona 25 esztendős kiválósága. Spanyol források szerint a Valencia középpályása, Pablo Hernandez kerülhet be Iniesta helyére.

Iniesta idénybeli legfontosabb gólja:


A spanyolok a hét végén utaznak el Bakuba, ahol kedden barátságos mérkőzést játszanak Azerbajdzsán válogatottjával, majd jövő vasárnap, az Új-Zéland elleni összecsapással kezdik meg szereplésüket a június 14. és 28. között zajló dél-afrikai Konföderációs-kupán. Az Európa-bajnok spanyolok csoportjában Irak és a házigazda Dél-Afrika szerepel még.