Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája döntője szinte minden mást elhomályosított a múlt héten, álomcsapatunkba hárman is bekerültek a trófeát elhódító FC Barcelonából. A többi posztra főként hétvégi nemzeti kupadöntők, illetve a kiesés elleni küzdelem hősei közül válogattunk.

Kapus
Teddy Richert (francia, Sochaux): A Peugeot-gyár csapatának a francia bajnokság utolsó fordulójában mindenképpen nyernie kellett, hogy bennmaradjon a legjobbak között. A csapat a Grenoble otthonában 1-0-lal végrehajtotta a feldatot, ehhez azonban az is kellett, hogy Richert kiválóan védjen, amit a L'Équipe nyolcas osztályzattal honorált.

Hátvédek
Carles Puyol (spanyol, FC Barcelona): A Barca csapatkapitánya egykori posztján, a védelem jobb oldalán futballozott a BL döntőjében Daniel Alves eltiltása miatt, de itt is fantasztikus teljesítményt nyújtott. Ráadásul nem csak a védekezésből vette ki a részét, hanem sokat ment előre a támadásokkal is.

Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona): A katalán középhátvéd számára érdekes élmény lehetett a BL-döntő, hiszen nevelőegyesülete színeiben egykori klubja ellen játszott. Piqué pazar teljesítménnyel bizonyította a manchesteri mesternek, Sir Alex Fergusonnak, hogy hiba volt őt elengedni.

Leandro Desábato (argentin, Estudiantes): Az argentin labdarúgás becsületét az Estudiantesnek kell megvédenie a Libertadores-kupában, és ez egyelőre sikerül is a csapatnak. A piros-fehérek a negyeddöntő első mérkőzésén idegenben nyertek a Defensor Sporting ellen, mégpedig a középhátvéd Desábato találatával.

Gabriel Cichero (venezuelai, Caracas FC): A Libertadores-kupa idei kiírásának a caracasi gárda a legnagyobb meglepetése. A csapat ott van a legjobb nyolc között, és a negyeddöntő első találkozóján 1-1-es döntetlent ért el a brazil Grémio ellen, köszönhetően a válogatott hátvéd góljának.

Középpályások
Juanfran (spanyol, Osasuna): A pamplonaiak számára a bennmaradás volt a tét a Real Madrid ellen a Primera Divisiónban, és Vadócz Krisztiánék végül megőrizték élvonalbeli tagságukat. A három pontot a középpályás Juanfran bődületes bombagólja hozta meg a számukra.

Xavi (spanyol, FC Barcelona): A katalán együttes az egész szezonjára jellemző könnyedséggel nyerte meg a BL-döntőt a Manchester United ellen, a meccs legjobbjának Xavit választották. A középpályás tőle megszokott módon szinte hibátlanul passzolt, és a második gólnál ő ívelt mértani pontossággal Lionel Messi fejére.

Forrás: AFP
Xavi és Puyol

Mesut Özil (német, Werder Bremen): A brémaiaknak sikerült megmenteniük a szezonjukat a német kupa megnyerésével, és a Bayer Leverkusen elleni finálé a jövő szempontjából is biztató lehetett a számukra. A győztes gólt ugyanis az az Özil szerezte, akit a Juventushoz távozó Diego utódjának tartanak a klubnál.

Florent Malouda (francia, Chelsea): A londoniak középpályását pár hónappal ezelőtt mindenki leírta a Stamford Bridge-en, de Guus Hiddink érkezése vele is jót tett. Az utóbbi hetekben klubja egyik legjobbja volt, és az FA-kupa döntőjében is remekelt: adott egy gólpasszt, és lőtt egy bombagólt - más kérdés, hogy utóbbit a játékvezető tévesen nem adta meg.

Csatárok
Raúl Tamudo (spanyol, Espanyol): A barcelonai együttes már korábban biztosította élvonalbeli tagságát, így nyugodtan búcsúzhatott az Olímpico Lluis Companys stadiontól. A búcsú szépre sikerült, hiszen a csapat 3-0-ra verte a Málagát, mindhárom találatot a csapat élő legendája, Tamudo szerezte.

Zlatan Ibrahimovic (svéd, Internazionale): A milánóiak már hetekkel korábban megszerezték az aranyérmet a Serie A-ban, és így az utolsó fordulóban csak az volt a tét, hogy sikerül-e gólkirályt faragniuk Ibrahimovicból. Sikerült, hiszen Ibra duplázott, a második gól pedig egy látványos sarkazás után született.

www.global-soccer.eu