Vágólapra másolva!
A Hamburg és a Sahtar Doneck várja kedvezőbb helyzetből a labdarúgó UEFA-kupa elődöntőinek csütörtöki visszavágóját.

A német párharcban a Hamburg jó előjelekkel fogadja a Werder Brement, és miután az első találkozón, Brémában 1-0-s győzelmet aratott, akár egy gól nélküli döntetlennel is bejuthat a május 20-i, isztambuli döntőbe.

Az északnémet gárdák két héttel ezelőtt a német kupa elődöntőjében is összecsaptak, akkor a Werder tizenegyesekkel bizonyult jobbnak riválisánál, ennek megfelelően Martin Jol, a hamburgiak holland edzője azt nyilatkozta, hogy külön gyakoroltatta a büntetőrúgásokat játékosaival.

"Remekül alakulnak a dolgok - mondta a szakvezető. - Május van és kizárólag fontos meccsek állnak előttünk. Ez a lehető legjobb, ami a futballistákkal történhet."

A hazaiak minden bizonnyal a horvát csatárduóval, a sérüléséből felépült Mladen Petriccsel és Ivica Oliccsal rohamozzák majd a brémai kaput, a perui Paolo Guerrero eltiltás miatt nem játszhat. A vendégeknél valószínűleg visszatérnek a kisebb sérülésekkel bajlódók, a brazil karmester, Diego, valamint a török származású középpályás Mesut Özil.

Az ukrán házi elődöntőben a Dinamo Kijev saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy az első találkozón, hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a Sahtar Donyeck ellen. A fővárosiaknak azért is nagyon nehéz dolguk lesz az Olimpijszkij-stadionban, mert a Donyeck a legutóbbi négy, saját pályáján megvívott európai kupamérkőzésén még csak gólt sem kapott.

A Dinamo azonban idén már harmadszorra kerül hasonló helyzetbe, hiszen a legjobb 32 között a spanyol Valenciát búcsúztatta - két döntetlen után - idegenben lőtt gólokkal, majd a következő fordulóban az ukrán Metaliszt Harkovot győzte le, szintén vendégként szerzett találataiknak köszönhetően.

A Kijevnél hiányozni fog a sérült védő, Tarasz Mihalik, ugyanakkor valószínűleg visszatér a csípősérüléséből felépült támadó, Artyom Milevszkij.

A Sahtarnál - amely fennállása óta először juthat be európai kupadöntőbe - úgy tűnik, mindenki hadra fogható, ám az eltiltott Alekszandr Kuher hiányzik a védelemből. "A második összecsapás még keményebb lesz - nyilatkozta Mircea Lucescu, a donyeckiek román trénere. - Néha nehezebb otthon játszani, mint idegenben."

UEFA-kupa, elődöntő, visszavágó:
Sahtar Donyeck (ukrán) - Dinamo Kijev (ukrán) - 18.30
az első meccs eredménye:
1-1

Hamburger SV (német) - Werder Bremen (német) - 20.45
az első meccs eredménye: 1-0