Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle lemond Tímár Krisztián további szolgálatairól, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik a 29 éves magyar válogatott labdarúgóért. Tímárt az előző szezonban az együttes legjobbjának választották, az utóbbi időben azonban alig kapott játéklehetőséget.

A korábban alapembernek számító védő a jelenlegi bajnokságban csupán tizenhárom alkalommal került be a kezdő tizenegybe, és csereként is csak nyolcszor jutott szóhoz. A jelek szerint a jövőben sem szánnak neki ennél fontosabb szerepet, a klub menedzsere, Paul Sturrock ugyanis kijelentette: kész meghallgatni az ajánlatokat Tímár átigazolása ügyében.

A magyar védőt a Manchester United kölcsönjátékosa, az északír Craig Cathcart szorította ki a csapatból, amely a klub pénzügyi nehézségei miatt egyébként is keretszűkítésre kényszerül, ezért is nem gördítenek akadályt a kevés játéklehetőség miatt elégedetlen játékos távozása elé.

Tímár 2007 januárjában kölcsönbe érkezett a Plymouthhoz a Ferencvárostól, a következő nyáron pedig 75 ezer fontért végleg megvásárolta az angol kiscsapat. Először kétéves kötött a klubbal, ezt később 2011-ig meghosszabbították. Az Angliában Timarnatornak becézett játékos kisvártatva közönségkedvenc lett a Home Parkban, az előző szezonban a csapat legjobbjának választották, egy tavaly nyári szavazás alapján pedig a szurkolók 73 százaléka őt tette volna meg csapatkapitánynak.

Korábban Halmosi Péter és Buzsáky Ákos is a Plymouthban focizott, most azonban úgy tűnik, rövidesen magyar játékos nélkül marad a csapat, amely idén éppen csak elkerülte a kiesést a Championshipben.