Vágólapra másolva!
Az éllovas Debrecen 1-0-ra győzött a kupadöntős Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában, s miután az Újpest meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett az alsóházhoz tartozó Paks otthonában, öt pontra nőtt a hajdúságiak előnye. A Zalaegerszeg nyert a Nyregyháza ellen, ezzel pontszámban fej-fej mellett halad a harmadik helyezett Haladással. A Diósgyőr otthonában győzött a Siófok, amely matematikailag még mindig reménykedhet a bentmaradásban.

Soproni Liga, 27. forduló:
Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző, v.: Berger
Honvéd: Tóth I. - Takács Á., Smiljanic, Debreceni, Filó (Magoc, 78.) - Vukmir, Abraham, Maróti, Diego - Hercegfalvi, Abass (Moreira, 69.)
DVSC: Poleksic - Leandro, Mészáros, Fodor, Nagy Z. - Czvitkovics (Szűcs, 86.), Katona, Varga J., Szakály P. (Demjén, 83.) - Rudolf, Szilágyi (Dombi, 66.)
gól: Szakály (58.)
sárga lap: Takács Á. (6.), Maróti (43., 92.), illetve Szakály P. (56.), Rudolf (84.), Nagy Z. (88.)
piros lap: Maróti (92.)

Az első félidő unalmas mezőnyjátékkal telt, a bajnoki címre hajtó vendégek egyáltalán nem iparkodtak, és így nem is sikerült a tavasszal gyenge formában futballozó kispestiek fölé kerekedniük.

A folytatásban inkább a Honvéd akarata érvényesült, mégis a Debrecen szerzett vezetést Szakály egyéni akciójának és a hazai védők rossz helyezkedésének köszönhetően. Ez megfogta Sisa Tibor csapatát, s ettől kezdve az első játékrészben látott mezőnyjáték zajlott. A Honvéd nem tudott veszélyesen játszani, a Debrecen pedig nem is akart, csak tartotta a számára kedvező eredményt. A játék képe alapján a kispestiek rászolgáltak volna az egy pontra.