Vágólapra másolva!
Története 52. bajnoki címét ünnepelhette vasárnap a Glasgow Rangers labdarúgócsapata, amely a skót bajnokság utolsó fordulójában 3-0-ra nyert a Dundee United otthonában.

"Hihetetlen teljesítményt nyújtottunk. Tavaly december végén, a derbin elszenvedett vereségünk után úgy éreztem, utolérhetetlen a Celtic, ám kiderült, hogy mégsem, s ez fantasztikus" - nyilatkozta a diadal után a Rangers vezetőedzője, Walter Smith, aki már a nyolcadik bajnoki aranyát ünnepli a klubbal, a 2007-es visszatérése óta azonban az elsőt.

A glasgow-i együttes 86 ponttal zárt, s négy ponttal előzte meg ősi riválisát, a tavaly győztes Celtic FC-t, amelynek erejéből csupán egy 0-0-ra futotta hazai pályán a László Csaba irányította Hearts ellen. Az edinburgiek kapuját ezúttal nem Balogh János, hanem Marian Kello védte - a tudósítások szerint kiválóan, a végeredmény alapján hibátlanul.

A Rangers 2005 után lett ismét bajnok, és sikerével jövőre a Bajnokok Ligája főtáblájára került, míg a Celticnek selejtezőt kell vívnia. A bronzérmes Hearts - amely hat ponttal előzi meg az Aberdeen, Dundee United duót - az Európa-ligában indulhat.

A felsőház végeredménye:
1. Rangers 86 pont
2. Celtic FC 82
3. Heart of Midlothian FC 59
4. Aberdeen FC 53 (41-40)
5. Dundee United FC 53 (47-50)
6. Hibernian FC 47