Vágólapra másolva!
A Manchester United elleni BL-elődöntő első mérkőzésén az Arsenal támadójátéka hagyott némi kívánnivalót maga után, a londoniak csak elvétve veszélyeztették Edwin van der Sar kapuját. A találkozón a togói Emmanuel Adebayor volt az Arsenal egyetlen csatára, akit a meccs után a klub hívei is kritizáltak, és egyre többen gondolják azt, hogy a focista nyáron elhagyja a csapatot.

Adebayort legtöbbször az AC Milannal hozzák kapcsolatba, és a csatár is bevallotta, hogy nagy elismerés számára a piros-feketék érdeklődése. A csapat mestere, Arsene Wenger állítólag máris kinézte Adebayor utódját: a Daily Mirror úgy tudja, a francia edző a Blackburn Rovers paraguayi támadóját, Roque Santa Cruzt szeretné megszerezni.

Santa Cruz esetében már az is meglepetés, hogy az előző szezonban nyújtott remek teljesítményt követően nyáron nem hagyta el a Roverst. A csatárt akkor leginkább a Manchester City csábította, amely állítólag még januárban is bejelentkezett érte, de a hírek szerint a City azóta kiszállt a licitből. A csatár ugyanakkor több nyilatkozatában is hangsúlyozta, hogy egy olyan klubhoz akar igazolni, amely szerepel valamelyik nemzetközi kupában, nem pedig a kiesés ellen küzd, mint a Blackburn. Santa Cruz jelenleg sérült, és ebben a szezonban már valószínűleg nem léphet pályára, ami kissé lejjebb nyomhatja a vételárát - az viszont éppen ellenkező irányba hat, hogy a Liverpool és a Tottenham Hotspur is érdeklődik iránta.

További átigazolási hírek
A Stade Rennes francia válogatott jobbhátvédjét, Rod Fannit az Everton vinné. A Liverpool finn középhátvédjét, Sami Hyypiät a Wolverhampton Wanderers csábítja. Az Eintracht Frankfurt védője, Patrick Ochs 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Bayern München kapusát, Michael Rensinget a Hannover szeretné megszerezni. Az Internazionale brazil balhátvédjét, Maxwellt a Bayern München szemelte ki. A Juventus állítólag az Arsenal fiatal jobbszélsőjét, Theo Walcottot igazolná le. A Nancy meghosszabbítaná marokkói támadójának, Juszef Hadzsinak a szerződését.

www.global-soccer.eu