Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság keddi elsőfokú, még nem jogerős ítélete szerint a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) 118 millió forint illeti meg a Derball Kft.-től, míg utóbbinak 34 millió jár. Mivel azonban az MLSZ korábbi marketingpartnere, azaz a Derball Kft. már felszámolás alá került, minimális az esély az összeg, azaz a 84 millió forint behajtására.

A felek annak idején kötöttek megállapodást, amikor Bozóky Imre elnök és Berzi Sándor főtitkár irányította a szövetséget. A cég akkor került kapcsolatba az MLSZ-szel, amikor Lothar Mattha:us volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember távozása után a kapcsolat megszakadt.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a Derball ebben az időszakban maga számára előnyös, ám a magyar labdarúgás szempontjából hátrányos szerződéseket kötött, amit jól mutat például, hogy a Pellady Péter irányította cég 30 százalékos részesedést kapott a szponzori kontraktusokból.

"Három év vita és pereskedés után a Magyar Labdarúgó Szövetség az elsőfokú eljárást részben nyerte meg. Ügyesen cselekedtek és gratulálunk nekik, de mint a futballban, itt is kilencven percig tart a mérkőzés, úgyhogy majd csak a másodfokú ítélet után lehet örülni" - nyilatkozta Pellady Péter, a Derball korábbi ügyvezető igazgatója.

"Természetesen meg kell várni az elsőfokú bírósági ítélet kézhezvételét, és csak azt követően leszünk abban a helyzetben, hogy érdemben nyilatkozzunk. A labda Kft. fellebbez és reméljük, hogy a másodfokú határozat a cég javára változtatja meg az ítéletet."

A felek kölcsönösen perelték egymást, az MLSZ követelése eredetileg 152 millió, míg a Derballé 143 millió forintról szólt.