Vágólapra másolva!
A 2006-os világbajnokság egyik nagy felfedezettje az olasz válogatott balhátvédje, Fabio Grosso volt, aki az egész torna során remek teljesítményt nyújtott, és a németek elleni elődöntő hosszabbításában ő szerezte csapata első találatát. A védő akkor még a Palermo játékosa volt, de a torna után az Internazionaléhoz igazolt, ahonnan egy év elteltével az Olympique Lyon vette meg.

A francia klubnál azonban korántsem megy olyan jól neki a játék, és az utóbbi időben gyakran csak a kispadra szorult az OL-nél, amely ráadásul az idén valószínűleg nem tudja megvédeni bajnoki címét - sőt még azt sem lehet kizárni, hogy a hétszeres bajnokcsapat a dobogóról is leszorul.

Nem csoda, hogy a válogatottban továbbra is alapembernek számító balhátvéd szeretne eligazolni a lyoniaktól, és a hírek szerint válogathat a kérőkben. Grosso iránt érdeklődik a Bayern München is, amelynek keretében jelenleg két olasz világbajnok is szerepel (Massimo Oddo és Luca Toni), de valószínűbbnek tűnik, hogy a balhátvéd visszatér a Serie A-ba.

Az olasz klubok közül a Juventus állítólag már tavaly is szerette volna megszerezni, és a torinóiak továbbra sem tettek le a szerződtetéséről, de az érdeklődők között ott van az AC Milan, illetve a Fiorentina is. Utóbbi persze csak akkor venné meg, ha megszerzi a negyedik helyet a Serie A-ban, és elindulhat a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Juha Pál

Grosso két éve Budapesten járt az olasz válogatottal

További átigazolási hírek:
Az Atlético Madrid szerződést bontott portugál középpályásával, Maniche-sal. A Schalke 04 érdeklődik a Juventus bosnyák középpályása, Hasan Salihamidzic iránt. A Nantes horvát csatára, Ivan Klasnic visszatérhet a Bundesligába, mégpedig a Hamburger SV-be. Az Auxerre középpályását, Benoit Pedrettit az RCD Espanyol csábítja. Olasz lapértesülések szerint a Napoli argentin támadója, Ezequiel Lavezzi a Juventusban köthet ki. A Szaúd-Arábiában futballozó ghánai csatárt, Prince Tagoe-t a Fulham szemelte ki. Az Internazionale védőjét, Marco Materazzit a Lazio szeretné leigazolni.

www.global-soccer.eu