Vágólapra másolva!
Dárdai Pál megkezdte a tárgyalásokat a Hertha BSC vezetőivel a folytatásról, illetve jelenlegi szerződésének meghosszabbításáról. Minderről a berliniek és a magyar válogatott kiváló középpályása tájékoztatta az MTI-t szerdán, utalva arra, hogy az eddigi megbeszélések kedvező légkörben zajlottak.

A tárgyalásokat előreláthatólag csütörtökön fejezik be Dieter Hoeness menedzserrel - mondta el a játékos. Dárdai utalt arra, hogy több ajánlata is van, de legszívesebben a Herthánál maradna, s - mint hozzátette - 33 évesen már várost sem váltana szívesen.

Sajtóértesülések szerint egyébként a Hertha hosszú távra kívánja magához "láncolni" az immár tizenharmadik éve a csapatnál játszó középpályást. Mindez magában foglalja azt a lehetőséget, hogy Dárdai legalább 2010-ig mindenképp a Hertha szerződéses játékosa marad, s utána a fiatalok edzőjeként tevékenykedne tovább.

Végleges döntés azonban mindezzel kapcsolatban csütörtökre várható - erősítette meg az MTI-nek Dárdai Pál, aki csapata teljesítményével kapcsolatban elmondta: kissé keserű mindenkinek a szájíze. Emlékeztetett arra, hogy a Hertha sokáig vezetett a bajnokságban, s többen titokban már az első helyben is reménykedtek. Végül azonban még a harmadikat sem sikerült megszerezni - jelentette ki a Berlinben rendkívül népszerű magyar labdarugó, aki szerint a bajnokság hajrájára "kidurrant" a csapat.

A Hertha most az Európa Ligára készül, megváltozott kerettel. A szerb Marko Pantelic és a Liverpooltól kölcsönbe kapott, oda visszatérő ukrán Andrij Voronyin már el is köszönt, s a hírek szerint távozni készül a horvát hátvéd Josip Simunic is, akit állítólag a Bayern München szemelt ki magának.

Simunic egy szerdai nyilatkozatban azt hangoztatta, hogy olyan csapatba kíván szerződni, amellyel bajnokságot nyerhet, s a Bajnokok Ligájában játszhat. Egyébként szinte szóról-szóra ugyanezt nyilatkozta a Stuttgart eddigi kiválósága, Mario Gomez, akit a Bayern München "mesébe illő", Bundesliga-rekorodot 30 millió euróért vett meg.