Vágólapra másolva!
Az Internazionale alighanem ebben a szezonban is begyűjti a bajnoki címet Olaszországban, azonban a Bajnokok Ligájában José Mourinho sem tudta sikerre vezetni a milánóiakat. A portugál szakember éppen ezért állítólag jelentősen átalakítja a klub játékoskeretét, és elsőként az idősebb futballistákat szeretné elküldeni, akik egyébként sem kaptak túl sok lehetőséget tőle. Az egyik biztos távozó az argentin támadó, Hernán Crespo, akinek lejár a szerződése a milánóiaknál, így ingyen igazolható.

A csatárt több külföldi klubbal is kapcsolatba hozták, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Crespo marad Olaszországban, és a következő idényben a Fiorentinát erősíti. A támadó ügynöke a minap kijelentette, hogy védence megegyezett egy olasz csapattal, amelyről csak annyit árult el, hogy nem az AS Roma. A Fiorentina sportigazgatója, Pantaleo Corvino eközben úgy nyilatkozott, hogy máris tető alá hozta az együttes első új igazolását. Nevet ugyan nem említett, de az olasz sportsajtó rögtön összerakta a két nyilatkozatot.

Crespo mellett a francia középpályás, Patrick Vieira is elhagyhatja az Intert, nála azonban annyival bonyolultabb a helyzet, hogy még egy évig szerződés köti a milánóiakhoz. Mivel azonban ő is csak kiegészítő embernek számít Mourinhónál (mindössze kilenc bajnokin volt kezdő az idény során), így érthető, hogy távozni szeretne. Korábban elsősorban angol egyesületekkel boronálták össze, de a legújabb hírek szerint a Paris Saint-Germain szeretné hazacsábítani. A párizsiak tavaly nyáron is hasonló átigazolási politikát folytattak, akkor Ludovic Giuly, illetve Claude Makelele tért vissza hozzájuk külföldről, a húzás pedig bejött, hiszen a PSG ebben a szezonban remekül szerepelt.

További átigazolási hírek
Az FC Porto portugál középhátvédjét, Bruno Alvest a Chelsea szemelte ki. A Paris Saint-Germain középpályását, Jerome Rothent a Blackburn Rovers csábítja. Az Olympique Lyon brazil középpályása, Fábio Santos a Fluminensében folytatja pályafutását. Az Auxerre lengyel csatára, Ireneusz Jelen 2011-ig meghosszabbította szerződését. Az AS Nancy marokkói támadója, Juszef Hadzsi 2012-ig aláírt klubjához. A Bayern München érdeklődik az Ajax Amsterdam balhátvédje, Urby Emanuelson iránt. A Rapid Wien csatárát, Erwin Hoffert a Hertha BSC szeretné leigazolni.

www.global-soccer.eu