Vágólapra másolva!
A Barcelona 2-0-s sikerével zárult, szerda esti labdarúgó BL-döntő után Katalóniában kitört ünneplés negatív következményekkel is járt: a rendfenntartók 134 embert előállítottak, az utcai csatározásokban 153-an megsebesültek, egy Barca-szurkoló pedig meghalt.

A csütörtök délelőtti rendőrségi gyorsmérleg szerint mintegy százezren ünnepelték még hajnali két órakor is a katalán főváros legkülönbözőbb pontjain a Manchester United fölött aratott futballdiadalt, az eufória a drukkerek egy részénél vandalizmusba csapott át. Erőszakos megmozdulásokra akadt példa Barcelonán kívül olyan katalóniai helységekben is, mint Lleida, Tarragona, Girona, Granellers és Igualada. A 134 őrizetes közül 119 barcelonai, az összesen 153 sérült közül 23-at kellett kórházba szállítani. Ugyancsak orvosi segítségre szorult 89 rendőr, kettő súlyos sérülést szenvedett a fején és a kezén.

A legsúlyosabb összetűzés Barcelona belvárosában volt hajnalban, s akkor tört ki, amikor mintegy száz szélsőséges drukker különböző tárgyakkal kezdte el dobálni a rendfenntartókat.

Egy halottja is volt a BL-döntőnek: a mérkőzést egy, a Barcelonához közeli Martorell egyik lokáljában, baráti körben, tévén néző Barca-szurkolóval szívroham végzett.