Vágólapra másolva!
A Liverpool tavaly nyáron hatalmas összeget költött a Tottenham Hotspur ír csatáráért, Robbie Keane-ért, aki azonban nem vált be az Anfielden. A focista már januárban visszatért a Spurshöz, így Liverpoolban tulajdonképpen Fernando Torres maradt az egyetlen középcsatár - Dirk Kuytot Rafa Benítez többnyire jobbszélsőként vetette be. A szakvezető azonban azt szeretné, ha Torres mellett lenne még egy vérbeli támadó a keretben, az olasz sportnapilap, a Corriere dello Sport szerint pedig az első számú kiszemelt a Napoli argentin futballistája, Ezequiel Lavezzi.

A támadó 2007 nyarán igazolt az olaszokhoz, és parádésan kezdte nápolyi karrierjét, rögtön ki is kiáltották az új Maradonának. Ez természetesen túlzás, de tény, hogy Lavezzinek remekül sikerült beilleszkednie, és bár nem lőtt olyan sok gólt (az előző idényben nyolcszor volt eredményes, a mostaniban pedig hétnél tart), lendületes játékával és gólpasszaival hamar kedvenc lett Dél-Olaszországban.

A focista ügynöke a minap ki is jelentette, hogy védence jól érzi magát Nápolyban, de szeretné magát kipróbálni a BL-ben - márpedig ehhez szinte biztosan máshová kell igazolnia. Az utóbbi hetekben arról lehetett olvasni, hogy a Juventus érdeklődik iránta, de a Napoli a hírek szerint szívesebben adná el őt egy külföldi egyesületnek, ami kapóra jöhet a Liverpoolnak.

Raúlt nem érdekli a mesés manchesteri ajánlat

Nem keltette fel Raúl érdeklődését a Manchester City nagyvonalú ajánlata. Az angol klub City dúsgazdag arab tulajdonosai állítólag négy évre 40 millió eurót kínáltak fel a Real Madrid 32 éve kapitányának. "A legvadabb álmaimban sem hagynám el a Realt. Sosem játszottam más csapatban, és itt akarom befejezni a pályafutásomat" - szögezte le Raúl, aki a 22 órakor kezdődő valenciai bajnokin 699. meccsét vívhatja a Real színeiben. A 102-szeres válogatott csatár 2011-ig szóló szerződéssel rendelkezik Madridban, amely évi 6 millió eurót garantál neki.

További átigazolási hírek

A Wigan Athletic érdeklődik a Derby County szélsője, Kris Commons iránt. A Girondins Bordeaux fiatal középpályása, Abdou Traoré 2013-ig meghosszabbította szerződését. A Hertha szerb csatárát, Marko Pantelicet a Middlesbrough csábítja. A Wolfsburg kiszemeltje az AC Milan svájci középhátvédje, Philippe Senderos. Az Internazionale argentin csatáráért, Julio Cruzért a Villarreal is bejelentkezett.

A Juventust az AZ Alkmaar argentin kapusával, Sergio Romeróval hozták kapcsolatba. Az Arsenal szélsője, Theo Walcott meghosszabbította szerződését. Az RCD Espanyol csatárát, Raúl Tamudót a Panathinaikosz szeretné megszerezni. A Bayer Leverkusen csapatkapitánya, Simon Rolfes 2013-ig aláírt az egyesülethez. A Real Madrid argentin csatára, Javier Saviola a Galatasarayban köthet ki. A Valencia kiszemeltje az RCD Espanyol argentin középhátvédje, Nicolás Pareja, akiért a barcelonaiak Nikola Zsigicet szeretnék megkapni.

www.global-soccer.eu