Vágólapra másolva!
A Real Madrid alapos verést kapott az FC Barcelonától a két együttes szombati bajnokiján, amelyen ismét világossá vált, hogy elsősorban a védelemére fér rá az erősítés. A hátsó alakzatból Fabio Cannavaro alighanem távozik, és minden bizonnyal hasonló sors vár Gabriel Heinzére is, akit a Real hívei mindig is erősen kritizáltak teljesítménye miatt. A madridiaknak így szükségük lesz egy új balhátvédre, mert az ezen a poszton bevethető játékosok közül a brazil Marcelo sem védőmunkájáról híres, aligha véletlen, hogy az utóbbi időben Juande Ramos inkább szélsőként szerepeltette.

A hírek szerint a Real vezetősége legszívesebben a Manchester United francia védőjét, Patrice Evrát szeretné megszerezni, azt azonban a madridiak is belátják, hogy Sir Alex Ferguson csapatából szinte lehetetlen bárkit is elcsábítani. A második számú célpont is egy Angliában szereplő francia védő, mégpedig Gael Clichy az Arsenalból. A jelenleg sérüléssel bajlódó futballista évek óta alapember Londonban, és nemcsak védekezésben jeleskedik, hanem a támadásokat is gyakran támogatja, a Realnak pedig éppen ilyen focistára lenne szüksége.

A madridiak állítólag 17 millió eurót is fizetnének Clichyért, márpedig Arsene Wenger ennyiért valószínűleg hajlandó lenne megválni tőle, főleg, hogy a fiatal Kieron Gibbs személyében már Clichy utánpótlása is megvan.

További átigazolási hírek:
A Liverpool érdeklődik a Middlesbrough balszélsője, Stewart Downing iránt. A Manchester City angol válogatott védőjét, Micah Richardsot az Aston Villa vinné. A Dinamo Kijev csatárát, Ismael Bangourát az Everton figyeli. A Liverpool dán középhátvédje, Daniel Agger hosszas huzavona után végül 2014-ig meghosszabbította szerződését. A Manchester United dél-koreai középpályása, Park Ji Sung 2013-ig aláírt az egyesülethez. A Werder Bremen kiszemeltje az Auxerre középpályása, Benoit Pedretti. A Fiorentina a brazil Cruzeiro jobbhátvédjét, Jonathant szeretné leigazolni. Az RCD Espanyol az argentin River Plate középpályásával, Oscar Ahumadával erősítene.

www.global-soccer.eu