Vágólapra másolva!
A holland pontvadászatban ebben a szezonban nem sok babér termett a tradicionális nagycsapatoknak: a bajnoki címet az AZ Alkmaar szerezte meg, a második helyen pedig a Twente végzett - így ez a két klub indulhat majd a Bajnokok Ligájában a következő idényben.

A kérdés már csak az, hogy ez a két együttes mennyire lesz képes megtartani legjobbjait: a bajnokcsapat máris elveszítette edzőjét, Louis van Gaalt, aki a Bayern München mestere lesz, és a hírek szerint a holland szakember több játékost is szeretne magával vinni a bajorokhoz az Eredivisie-ből.

A nemrég véget ért németalföldi bajnokságban az év felfedezettjének a Twente szélsőjét, Eljero Eliát választották, aki az idény során kilenc gólt ért el. A 22 esztendős játékos rendszeresen szerepel a holland utánpótlás-válogatottban, és a hírek szerint hamarosan az Oranjébe is meghívót kaphat.

Eliát az idény második felében külföldi klubok egész sora figyelte, és Hollandiában biztosra veszik, hogy valamelyik topligás együttesben szerepel majd a nyártól. A kérdés már csak az, hogy melyikben...

A focista ugyan nemrégiben hosszabbította meg szerződését a Twenténél, azonban a kontraktusban található kivásárlási záradék szerint 9,6 millió euróért kénytelenek lennének őt elengedni - márpedig ez nem kifizethetetlen összeg. Nem csoda, hogy a Bayern állítólag szívesen vinné, de a münchenieken kívül a Schalke 04, az Everton és az Espanyol is érdeklődik iránta.

A Palermo megszerezte az argentin Banfield középpályását, Nicolás Bertolót. A Sampdoria csapatkapitánya, Andrea Palombo 2013-ig meghosszabbította szerződését. Olasz lapértesülések szerint a Napoli visszautasította a Liverpool 22 millió eurós ajánlatát Ezequiel Lavezziért.

A Wolfsburg védője, Alexander Madlung négy évvel meghosszabbította szerződését. A Real Betis német szélsőjét, David Odonkort a Hannover szeretné hazacsábítani.

A Zenit Szankt-Petyerszburg csatárát, Pavel Pogrebnyakot a Schalke 04 is kiszemelte. A Red Bull Salzburg csatára, Marc Janko a VfB Stuttgartba tart. A Manchester Cityt az Aston Villa norvég csatárával, John Carew-val hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu