Vágólapra másolva!
Juhász Roland, Huszti Szabolcs és Bodnár László jótékony célra ajánlja fel a válogatott szereplésért járó prémiumát.

A Juhászt és Husztit képviselő, Filipovics Vladan vezette F-Group menedzseriroda sajtótájékoztatóján kiderült, hogy alapítványt hoztak létre, melynek számlájára különböző módon, például relikviák árverésével, a labdarúgók gyűjtenek pénzt, s azt beteg vagy rászoruló gyermekek segítésére fordítják.

Az alapítvány kuratóriumának tagja többek között a megjelent futballistákon kívül Buzsáky Ákos, Gyepes Gábor, Halmosi Péter, vagy a Magyarországon játszó Tisza Tibor és Rudolf Gergely.

Az első ilyen akció keretében Juhász, az RSC Anderlecht védője a Madarász utcai gyermekkórházban járt látogatáson, míg Huszti, a Zenit szélsője óriásplakáton szerepel majd. Továbbá klubcsapataik általuk aláírt mezét bocsátják árverésre, s a befolyt pénzt a Gyermekkor alapítvány kapja meg.

"Nagy élmény elmenni ezekhez a gyerekekhez, mert ilyenkor rájön az ember, hogy mi az igazán fontos az életben: az egészség. Nagyszerű volt látni, hogy a legapróbb dolognak, akár egy labdának mennyire tudnak örülni" - mondta a látogatásáról Juhász, akinek éppen nemrég született meg a kislánya.

"Korábban is beszéltünk arról, miként segíthetnénk a gyerekeken, de most jutottunk el arra szintre, hogy ezt szervezett formában tegyük. Szeretnénk példát mutatni, s ez egyben felhívás is a tehetősebb emberek számára" - indokolta az alapítvány létrehozását és a prémiumról való lemondást Huszti.

"Senki nem a prémiumért játszik a válogatottban" - egészítette ki társát Juhász, akinek jövője is szóba került, hiszen az elmúlt hetekben olyan csapatokkal hozták hírbe, mint az Arsenal vagy az Internazionale.

"Sok klub figyeli, köztük igen híresek is, de nem szeretek ezekről beszélni, amíg nincs aláírt szerződés, ezért ezt most sem teszem meg. Csak annyit mondhatok, Juhásznak élő szerződése van belga klubjával, de azon dolgozunk, hogy jobb csapatba kerüljön" - mondta Filipovics, aki egyúttal bejelentette, hogy a menedzseriroda beindította honlapját.