Vágólapra másolva!
Tíz mérkőzésre szóló eltiltást kapott Pepe, a Real Madrid futballcsapatának hátvédje, akit sorozatban elkövetett és különlegesen durva megmozdulásaiért kiállított a bíró a Getafe elleni, 3-2-re megnyert, kedd esti, hazai bajnoki mérkőzés hajrájában.

A portugál válogatott védő akkor veszítette el uralmát idegei felett, amikor - 2-2-nél - a játékvezető szabálytalannak látta szerelési kísérletét, s büntetőt ítélt.

Közvetlenül a sípszót követően a földre zuhanó Getafe-játékosnak, Javier Casquerónak először egy hatalmasat a lábába rúgott, majd a már fekvő csatár hátát vette célba, de szerencsére a stoplis cipő csak súrolta Casquerót, mert pontosabb a rúgás esetén, biztos, hogy súlyos sérülést szenvedett volna.


Pepe brutális megmozdulása

A 86. percben bekövetkezett kiállítást rögzítő bírói jelentésben Carlos Delgado Ferreiro azt is felrótta a Real-védő terhére, hogy levonulása előtt még az arcába ütött egy másik vendégjátékosnak, Juan Albínnak, s csapattársainak úgy kellett letaszigálni őt a pályáról. A partvonalnál még egy szalonképtelen mondatot a negyedik játékvezető fejéhez is odavágott.

Pepe a harmadik madridi találat után bekapcsolódott a gólörömbe, amit kiállítottként nem tehetett volna, ez szintén elmarasztalási tétel volt fegyelmi ügyének tárgyalásakor.


A Real-Getafe meccs összefoglalója

A luzitán futballista így kihagyja a Real hátralévő hat bajnoki mérkőzését, többek között a harmadik helyen álló Sevilla elleni vasárnap esti összecsapást, s ami számára és csapatának még fájdalmasabb lehet: hiányozni fog a május 2-i El Clásicóról, vagyis a bajnoki cím szempontjából oly fontos Real Madrid-FC Barcelona örökrangadóról is.