Vágólapra másolva!
A vasárnapi Internazionale elleni bajnoki rangadó után a Juventus szurkolói szerdán, a Lazio elleni olasz kupaelődöntőben is az Inter fiatal labdarúgóját, Mario Balotellit szidták dalolva.

A torinói drukkerek hétvégi rasszista megnyilvánulásai miatt a nemzeti szövetség komoly büntetéssel, a stadion egy mérkőzésre szóló bezárásával sújtotta a csapatot.

A szurkolók - valószínűleg a büntetés miatt - szerdán még vehemensebben ócsárolták a 18 esztendős, U21-es olasz válogatott, ghánai származású Balotellit. Igaz, most nem a bőrszínével foglalkoztak, énekük rövid szövege annyi volt csak: "Balotelli, a k.. anyád!"

A meccsen a Juve-hívek egy része ugyanakkor szerette volna megmutatni, hogy nincsenek rasszista érzéseik, s ezért egy transzparenst készítettek, melyen színes bőrű futballistákat méltattak: "Davids, Seedorf, Sissoko igazi bajnokok, igazi példaképek."

A Juventusnak, amely szerdán az első meccshez hasonlóan 2-1-re kikapott Laziótól, s ezzel nem jutott be a kupadöntőbe, május 3-án, a Lecce elleni bajnokiját kell majd zárt kapuk mögött lejátszania.