Vágólapra másolva!
Menesztették posztjáról Petr Radát, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

Az 50 éves szakembernek azért kell távoznia, mert a nemzeti együttes rendkívül gyengén teljesít a világbajnoki selejtezősorozatban, legutóbb hazai környezetben szenvedett vereséget Szlovákia csapatától, így a 3. számú csoport negyedik helyén áll, hat meccsen szerzett nyolc ponttal, öt egységgel elmaradva az éllovas északírektől.

A tréner menesztése mellett a szövetség illetékesei hat játékostól is búcsút vettek: Milan Baros, Martin Fenin, Vaclav Sverkos, Radoslav Kovac, Marek Matejovsky és Tomas Ujfalusi szolgálataira - a CTK jelentése szerint júniusig - nem tartanak igényt. Rada az Európa-bajnokság után váltotta a kispadon a leköszönő Karel Brücknert.

A bejelentés előtt Ujfalusi már közölte, hogy nem lép pályára többet a válogatottban, mivel éles kritika érte őt és néhány csapattársát, amiért a szlovákoktól a múlt héten odahaza, Prágában vb-selejtezőn elszenvedett 2-1-es vereség után belefeledkeztek az éjszakába.

Cseh bulvárlapok szerint örömlányok társaságában egy éjszakai lokálban múlatták az időt Ujfalusiék, akikre a mulatozás hírére össznépi harag zúdult.