Vágólapra másolva!
Egy nappal Holger Fach menesztése után kedden kinevezték az új vezetőedzőt a Torghelle Sándort és Szabics Imrét is foglalkoztató, német másodosztályú FC Augsburg labdarúgócsapatánál: az új tréner a holland Jos Luhukay.

A klub bejelentése szerint a szerdai gyakorlást már a 45 éves szakember vezényli. Luhukay eredetileg csak július elsején állt volna munkába az együttesnél, Fach menesztése miatt azonban előbbre hozták a kinevezését.

Az előző vezetőedzőnek azért kellett távoznia, mert a gárda utóbbi tíz tétmérkőzése közül egyet sem tudott megnyerni, s ennek következtében már a kiesés ellen küzd.

Luhukay játékosként nem futott be nagy pályát, Hollandiában az RKC Waalwijkban, Németországban, 1995 és 1996 között a KFC Uerdingenben szerepelt - utóbbi színeiben mindössze két Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára.

Edzőként a SV Straelen, majd a KFC Uerdingen kispadján ült két-két évig, majd 2002 és 2005 között az 1. FC Köln másodedzője volt.

2005-ben a Bundesliga II-ben vitézkedő SC Paderborn edzője lett, 2007. január 31-én a távozó Jupp Heynckes helyére nevezte ki a Borussia Mönchengladbach vezetősége, ám október 6-án menesztették, helyét Christian Ziege vette át.