Vágólapra másolva!
Az AC Milant elsősorban azért szokták kritizálni, mert játékosainak átlagéletkora túlságosan magas, és a klub nem ad lehetőséget a fiatalabb futballistáknak. Az egyik fő érvként a francia középpályást, Yoann Gourcuffot emlegetik, aki két éven keresztül csak kiegészítő ember volt a piros-feketéknél, majd tavaly nyáron kölcsönadták a Girondins Bordeaux-nak, ahol viszont remekel.

A játékmester az idény során hét gólt szerzett a Ligue 1-ben, emellett adott nyolc gólpasszt, és beverekedte magát a francia nemzeti tizenegybe is. A kérdés már csak az, hogy hol folytatja a pályafutását: visszatér-e a Milanhoz, vagy pedig a bordeaux-iak végleg megvásárolják.

A Girondins természetesen szeretné megtartani a középpályást, és erre jó is az esélyük, hiszen a franciák úgy egyeztek meg a Milannal, hogy 13 millió euróért megvehetik Gourcuffot, amennyiben sikerül vele megegyezniük. Éppen ezért a hírek szerint a Bordeaux hajlandó lenne megduplázni a labdarúgó fizetését, aki jelenleg havi 150 ezer eurót keres a francia egyesületnél. Gourcuff azonban állítólag csak akkor maradna Bordeaux-ban, ha az egyesület kiharcolja a BL-szereplést, ami nem egyszerű, hiszen a Ligue 1-ben rendkívül szoros az élmezőny, az első öt helyezettet mindössze három pont választja el egymástól. A hét végi, Olympique Lyon elleni rangadón a játékos mindenesetre sokat tehet arról, hogy tisztuljon a kép a jövőjét illetően.

További átigazolási hírek
A Recreativo Huelva a következő szezonra megszerezte az U20-as ghánai válogatott csatárt, Emmanuel Agyeman Badut. Az Eintracht Frankfurt középpályása, Michael Fink az idény végén szerződése lejártával távozik a klubtól. A Lecce fiatal védőjét, Andrea Espositót az Internazionale, az AC Milan és a Juventus is figyeli. Az AS Roma montenegrói csatára, Mirko Vucsinics hamarosan meghosszabbíthatja szerződését. A Nice csatárát, Habib Bamogót az Auxerre csábítja. A West Ham United érdeklődik a Palermo uruguayi csatára, Edison Cavani iránt.

www.global-soccer.eu