Vágólapra másolva!

Dzsudzsák után Bodnár edzője lesz Stevens

A korábban Dzsudzsák Balázs együttesét, a PSV Eindhovent irányító holland Huub Stevens lesz nyártól a Bodnár Lászlót foglalkoztató Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az 55 esztendős szakvezető honfitársát, Co Adriaansét váltja a kispadon, miután két évre szóló szerződést köt a jelenleg listavezető egyesülettel.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy Huub Stevens személyében egy világviszonylatban is ismert és elismert edzővel tudunk megállapodni" - mondta Heinz Hochhauser, a Salzburg sportigazgatója. "Meggyőződésünk, hogy átérzi és értékelni tudja nemzetközi ambícióinkat."

A csapat nem titkolt célja, hogy a következő Bajnokok Ligája-szezonban főtáblára jusson, miután 2006-ban a spanyol Valencia, egy évvel később pedig az ukrán Sahtar Donyeck ellen búcsúzott a selejtezőkörben.

Stevens legutóbb a holland PSV Eindhoven trénere volt, korábban pedig dolgozott a német Schalke 04, Hertha BSC, FC Köln és Hamburger SV edzőjeként is. Legnagyobb nemzetközi sikere a Schalkéval elért 1997-es UEFA.kupa-győzelem.