Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságát irányító szervezet, a Major League Soccer (MLS) 10 millió dollárt kap, amiért hozzájárult ahhoz, hogy David Beckham kölcsönjátékosként nyárig, az olasz bajnokság idényzárásáig az AC Milannál maradhat.

A Los Angeles Galaxy angol futballistája, aki 2007 júliusában szerződött át Kaliforniába, az MLS-csapathoz, idén januárban érkezett kölcsönbe a milánói alakulathoz, s eredetileg március 8-án, az amerikai szezonkezdés miatt vissza kellett volna térnie a Galaxyhez. A felek azonban - az AC Milannak és magának, Beckhamnek az erőteljes óhajára - megegyeztek a kölcsönadás meghosszabbításában, így a 33 éves középpályás július elsején csatlakozik újból Los Angeles-i együtteséhez. Az MLS igenje azonban pénzbe kerül.

"Mi 10 milliót kértünk, s 10 milliót kapunk - mondta ki a lényeget a liga első számú vezetője, Don Garber csütörtökön. - Hogy ebből ki és mennyit fizet, nem tudjuk, lehet, hogy a Milan állja a teljes summát, de az is lehet, hogy megoszlanak közöttük a költségek, a lényeg, hogy nekünk 10 millió jár tőlük."

Beckhamet - aki az 5-2-re diadalmaskodott AC Milannal szerda este Budapesten vendégszerepelt a magyar ligaválogatott elleni barátságos mecccsen - hosszabb távú szerződés köti a Los Angeles Galaxyhez, ám egy kitétel szerint a 2009-es idény végeztével távozhat az amerikai csapatától. Ha így tesz, annak oka az európai jelenlét fontossága, mivel Beckham úgy látja, hogy csak ebben az esetben lehet biztos tagja, s juthat ki a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságra az angol válogatottal.