Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupák negyeddöntőinek első mérkőzései csak részben határozták meg álomcsapatunk összeállítását, hiszen a nemzetközi porondon szerepelt labdarúgók közül csupán négyen kerültek be. Kelet-Európa viszont feljövőben, hiszen a védelem két szélén szerbek kaptak helyet, a csatársorban pedig akad egy szlovák támadó is.

Kapus:

Dida (brazil, AC Milan): A piros-feketéknél Christian Abbiati sérülése miatt a brazil kapus szerepelt, és a Chievo Verona elleni bajnokin megmutatta, hogy lehet rá számítani. Végig magabiztosan védett, és a meccs hajrájában egy óriási bravúrt is bemutatott, csapata pedig 1-0-ra nyerni tudott.

Hátvédek:

Braniszlav Ivanovic (szerb, Chelsea): A londoni csapat szurkolói kicsit aggódtak, amikor megtudták, hogy José Bosingwa sérülése miatt Ivanovics lesz a jobbhátvéd a Liverpool ellen a BL-ben, de a szerb főszereplővé lépett elő. Két fejesgóljával ugyanis könnyen lehet, hogy eldöntötte a továbbjutást, ráadásul a hét végi, Bolton Wanderers elleni bajnoki hajrájában a gólvonalról mentve segítette győzelemhez csapatát.

David Wheater (angol, Middlesbrough): A Boro a legutóbbi négy bajnokiján mindössze egyetlen pontot szerzett, így aztán a hét végi, Hull City elleni győzelem létfontosságú volt a kiesés elleni küzdelem szempontjából. A 3-1-es eredmény ellenére a diadal fő letéteményese a középhátvéd Wheater volt, aki a jelentések szerint kiemelkedett a mezőnyből - a The Times például kilences osztályzatot adott neki.

Sergio (spanyol, Osasuna): Vadócz Krisztián együttese sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg a hét végén, és egyre jobban eltávolodik a kiesési zónától. Az Athletic Bilbao ellen a középhátvéd Sergio volt a nyerő ember, a bekk tíz perccel a lefújás előtt szerezte meg a győztes találatot.

Alekszandar Kolarov (szerb, Lazio): A hét végi római derbi a várakozásoknak megfelelően hatalmas küzdelmet és remek meccset hozott, amelynek a végén a Lazio drukkerei örülhettek. A gárda 4-2-re legyőzte városi riválisát, és az olasz újságok szerint a mérkőzés legjobbja a szerb balhátvéd volt, aki remek teljesítményére a hajrában egy pazar szólógóllal tette fel a koronát.

Forrás: AFP

Braniszlav Ivanovic nevét egy életre (vagy legalábbis a BL-visszavágóig) megjegyezték a Liverpool játékosai

Középpályások:

Theo Walcott (angol, Arsenal): Az Ágyúsok egyre jobb formába lendülnek, köszönhetően részben annak, hogy felépültek a kulcsembereik. A szezon nagy részét kihagyó Walcott a Villarreal elleni BL-mérkőzésen még nem villogott, de a hét végi, Wigan Athletic elleni bajnokin már a mezőny legjobbja volt.

Thiago Motta (brazil, Genoa): Egy évvel ezelőtt a középpályást elsősorban sérülékenysége miatt tartották számon a nemzetközi futballban, de ebben a szezonban a volt barcelonai játékos fantasztikusan futballozik. A hét végi, Juventus elleni bajnokin például kétszer is bevette a torinóiak kapuját.

Achille Emana (kameruni, Real Betis): A sevillai együttesnél a hét közben edzőcsere volt, és a jelek szerint ez jót tett a csapatnak, hiszen a zöld-fehérek idegenben tudtak nyerni a Racing Santander ellen. Ehhez az is kellett, hogy a kameruni középpályás két gólt szerezzen - Emana ebben a szezonban már 11 találatnál tart.

Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona): A katalán együttes a Bajnokok Ligájában iskolajátékot mutatott be a Bayern München ellen, de a hét végi, Recreativo Huelva elleni bajnokin már csak kevés játékosa tudta megtartani remek formáját. Iniestára azonban itt sem lehetett panasz, az apró termetű középpályás rögtön az első percben betalált, és a második gólban is kulcsszerepet vállalt.

Csatárok:

Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): A támadó valósággal újjászületett azt követően, hogy Guus Hiddink vette át a londoniak irányítását. Drogba a múlt héten is remekelt: a Liverpool ellen szinte tarthatatlan volt, és gólt is szerzett, majd a hét végén a Bolton Wanderers ellen duplázni tudott.

Forrás: EPA

Didier Drogba kiváló hetet produkált

Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum): A bochumiak a kiesés ellen küzdenek, míg a Hoffenheim nemrég még vezette a Bundesligát, így a két csapat bajnokijának esélyese egyértelműen az utóbbi gárda volt - mégis a VfL gyűjtötte be a három pontot. Az idegenbeli diadal fő letéteményese a szlovák csatár volt, aki mesterhármast ért el.

www.global-soccer.eu